11 equips d’estudiants participaran a la VIII Lliga de Debat Universitari a Vic

Vic, Castelló de la Plana, Palma.- 21/12/2011.- Equips d’estudiants d’11 universitats de la Xarxa Vives  s’enfrontaran a la VIII Lliga de Debat Universitari que tindrà lloc del 16 al 20 d’abril a la Universitat de Vic. L’edició d’enguany analitzarà el tema «Els indignats: un nou corrent de pensament?»

Han confirmat la participació a la competició les universitats d’Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, de les Illes Balears, Internacional de Catalunya, de Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Politècnica de Catalunya, Pompeu Fabra, Vic.

La nova edició de la competició de dialèctica s’uneix enguany a la iniciativa «2011, Any de la Paraula Viva» amb motiu del centenari de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’haurà de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. Es valoraran capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

La Xarxa Vives d’Universitats organitza des de l’any 2005 aquesta competició, en la qual durant una setmana diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva– a més d’un capità.13/01/2012 » Actualitat de la Xarxa, Notes de premsa

LA LLIGA, EN DIRECTE

Actualitat universitats

  • La UdL dissenyarà begudes de sucs de fruita sense conservants

    La UdL dissenyarà begudes de sucs de fruita sense conservants

    L'acord de col·laboració entre la UdL, la Càtedra Agrobank Qualitat i innovació en el sector agroalimentari de la UdL i Indulleida SA pretén desenvolupar begudes de sucs de fruita lliures de conservants, mitjançant olis essencials procedents de plantes.