605 propostes per a créixer amb la Guia de cursos d’estiu 2016

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 03/05/2016.- La Xarxa Vives d’Universitats ha fet pública la Guia de cursos d’estiu 2016, la més àmplia font d’informació de cursos d’estiu emmarcats en totes les àrees del coneixement per a tots els públics, des d’estudiants i professors a qualssevol persona interesada. La Guia compta amb una oferta de 605 cursos programats per 22 marcs organitzatius a 86 localitats, i als quals s’estima que participen més de 25.000 persones.

Del 15 de maig al 15 d’octubre, hi ha a l’abast del públic un ampli ventall de cursos d’un total d’11 àrees acadèmiques (arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experiments, ciències de la salud, estudis tècnics i altres). Amb l’objectiu de facilitar la navegació, la Xarxa Vives disposa d’una eina de cerca que permetrà classificar els cursos segons la seua àrea acadèmica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu, paraula clau, dates de realització i número de curs. També existeix la possibilitat de filtrar els cursos en funció de si gaudeixen de reconeixement de crèdits. A més, la Guia compta amb un mapa per a fer una cerca geogràfica.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos. La Xarxa Vives ha realitzat un procés per tal que els cursos obtinguen aquest reconeixement entre totes les universitats membres, de forma multilateral, per tal d’afavorir la mobilitat d’estudiants entre les universitats de la Xarxa. D’altra banda, s’ha convocat un any més el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Fins a l’1 de juny s’hi podran presentar sol·licituds.

Des de 1995, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.

La Xarxa Vives és una institució sense ànim de lucre que representa i coordina l’acció conjunta de 21 universitats de 4 estats europeus en ensenyament superior, recerca i cultura. Des de l’any 1994, ofereix una plataforma que lidera serveis per a universitats, organitzacions públiques i privades i societat, amb l’objectiu de contribuir al procés de construcció i de desenvolupament econòmic i social d’aquesta regió universitària transfronterera de l’Europa Mediterrània.