L’equip de l’IES Ramon Muntaner (Figueres) venç a la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives a la Universitat de Girona

Dotze equips van competir per una plaça a la fase final, que se celebrarà a la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

08.03.2018.- La Facultat de Lletres de la Universitat de Girona (UdG) va acollir el passat 2 de març la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats. Dotze instituts de secundària i batxillerat van participar en la competició dialèctica, que va versar sobre el tema «L’humor té límits?».

L’equip de l’IES Ramon Muntaner (Figueres) va estar el guanyador del debat final, disputat amb l’equip del Col·legi Manyanet (Blanes). Els equips de l’Institut de Vidreres (Vidreres) i de La Salle Cassà (Cassà de la Selva) van quedar semifinalistes. L’equip guanyador representarà a la Universitat de Girona en la fase final de la Lliga, que tindrà lloc a la Universitat Miguel Hernández d’Elx de l’11 al 13 d’abril i reunirà als equips de les 14 universitats participants.

Aquesta activitat permet als estudiants de secundària i batxillerat millorar les habilitats comunicatives i les competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors.