Andreu Casero, professor de l’UJI, guanya la 2a edició del premi de recerca en nous models de negoci per a empreses de periodisme de proximitat

  • “Nous formats per al periodisme de proximitat a les xarxes socials” és la proposta de recerca del premi patrocinat pel Banc Sabadell i dotat amb 6.000€.

El jurat format pels senyors Manuel Camps Bosser (Dir. de Comunicació i Relacions Institucionals del Banc Sabadell), Carmina Crusafon (professora de la Universitat Autònoma de Barcelona) i Antoni M. Piqué i Fernàndez (professor de la Universitat Pompeu Fabra), amb presència del secretari del Premi, Sr. Josep Ritort i Ferrús, ha atorgat el Premi de recerca en Nous models de negoci per a empreses de periodisme de proximitat organitzat per l’AMIC i la Xarxa Vives d’Universitats (i patrocinat pel Banc Sabadell) al professor de l’UJI Andreu Casero i el seu treball: “Nous formats per al periodisme de proximitat a les xarxes socials”.

Es tracta d’una recerca que durant els propers sis mesos se centrarà en aprofundir en el coneixement i les possibilitats que tenen per al periodisme de proximitat els nous formats vinculats a les xarxes socials que es poden aplicar a l’elaboració de notícies. Tot això des d’una mirada internacional per poder analitzar els formats informatius que estan tenint èxit en els mercats digitals més avançats, i entre aquests identificar els formats vinculats a les xarxes socials que s’adapten millor per a les empreses periodístiques de proximitat a l’hora de redefinir o introduir novetats en els seus continguts informatius.

Andreu Casero Ripollés
Andreu Casero Ripollés és degà de la Facultat de Ciències Humanes i Socials i professor titular (acreditat a catedràtic) de Periodisme del Departament de Ciències de la Comunicació de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI). Casero és també codirector del Màster Oficial en Noves Tendències i Processos d’Innovació en Comunicació a la mateixa universitat.

És llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctor per la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat professor i investigador visitant a les universitats de Columbia (Estats Units), Westminster (Regne Unit), París 8 (França), Milano-Bicocca (Itàlia), San Martín de Porres (Perú) i UNESP (Brasil).

Des de novembre de 2016 és membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans. Igualment, és vicepresident de la Societat Espanyola de Periodística (SEP) i membre de la junta directiva de l’Associació Espanyola d’Investigació en Comunicació (AE-IC), que amb gairebé 700 socis és la principal associació de l’àmbit a Espanya.