La Universitat Ramon Llull guanya la X Lliga de Debat Universitari

Girona, Castelló de la Plana, Palma.- 04/04/2014.- La Sala de Graus de l’Edifici Sant Domènec de la Universitat de Girona (UdG) ha acollit avui divendres 4 d’abril la fase decisiva de la desena edició de la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives d’Universitats, que s’ha desenvolupat des de dilluns 31 de març en torn al tema «Les condicions de treball s’han d’adaptar a la situació del mercat?». L’equip de la Universitat Ramon Llull s’ha imposat a la final al de la Universitat de Barcelona i ha guanyat el premi Generació BS Talent Universitari Fundació Banc Sabadell, en una competició que ha comptat amb el suport de la Fundació Banc Sabadell i de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya.

Els membres de l’equip campió han estat Maria Zelich Prohias (capitana), Marta Llonch Valsells, Romà Bastús Vilanova i Blanca Vives Álvarez, mentre que l’equip subcampió ha estat integrat per Georgina Rodríguez i Miró (capitana), Arià Paco Abenoza, Blai Martín Almendros, Jordina Pérez Girgas i Marcel Birulés Maeso. L’equip guanyador ha rebut un xec per valor de 2.500 € i el subcampió, un altre de 1.200 €. D’aquesta manera, la URL esdevé la més llorejada en la primera dècada de la competició, en assolir 3 dels 10 campionats. Fins avui, hi havia un triple empat amb les universitats de Barcelona i d’Alacant, amb 2 campionats cadascuna. A més, avui l’estudiant Maria del Mar Llambí Morillas (UdG) ha estat designada millor oradora de la competició i ha rebut un premi de 300 €. Al seu torn, l’equip de la UdG ha estat triat com a millor grup per la resta de participants.

El jurat de d’honor de la final ha estat presidit per Fabrice Lorente, president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Perpinyà Via Domitia, acompanyat per Sergi Bonet, vicepresident III de la Xarxa i rector de la UdG; Claudi Alsina, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya; Sonia Mulero, directora adjunta de la Fundació Banc Sabadell; Isabel Muradàs, regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona; Rafael Nadal, periodista i escriptor, a més dels caps de jutges de la competició, Pere Miquel Campos i Anna Albó.

70 alumnes de 13 universitats (Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Girona, Illes Balears, Jaume I, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Pompeu Fabra, Ramon Llull, Rovira i Virgili, València i Vic-Central de Catalunya) han participat en aquesta competició, que té l’objectiu de fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants de les universitats de la Xarxa.

La competició s’ha pogut seguir en directe a través de www.vives.org i a Twitter, a través de l’etiqueta #lligadedebat. A més, enguany la competició ha format part del programa d’activitats del XX aniversari de la Xarxa.

Final de la Lliga de Secundària i Batxillerat
Com a novetat, la jornada final de la competició ha acollit també la final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, que s’ha desenvolupat amb fases locals a Castelló i Alacant sota l’impuls de la Xarxa i de la Federació Escola Valenciana. Els equips dels IES Joan Baptista Porcar (Castelló) i Jaume II (Alacant) s’han enfrontat en el debat decisiu, que ha tractat el tema «Si volem la pau, cal estar preparats per a la guerra?» i ha finalitzat amvb victòria de l’equip alacantí. L’equip guanyador ha estat integrat per Mª del Mar Garcia Ivorra (professora), Noelia Beatriz Linares, Marcos López Juárez, Bárbara Frases Rojas, Jesús Ángel Velasco i Javier Arcos González. Al seu torn, a l’equip subcampió han participat Josep Llúis Ruiz (professor), Aitana Orts Soler, Raquel Rodríguez Roger, Maria Roig Martínez, Olga Sánchez Navarro i Marina Martí Cervero.