La Universitat de Sàsser es troba al Nord de l’Illa de Sardenya, a la localitat de Sàsser, molt a prop de la ciutat de l’Alguer, part dels habitants de la qual encara conserven la llengua catalana dels seus avantpassats. L’illa de Sardenya fou conquerida per Jaume II d’Aragó entre 1323 i 1326 i va formar part de la Corona d’Aragó fins l’any 1516 en què va passar a formar part de la Dinastia Habsburg espanyola. Aquesta relació històrica, lingüística i cultural entre l’illa de Sardenya i la corona d’Aragó s’ha traslladat a l’actualitat a través de la participació de la Universitat de Sàsser a la Xarxa Vives d’Universitats.


La Universitat de Sàsser té els seus orígens l’any 1558 amb l’establiment d’un col·legi religiós a la ciutat, però no va ser fins l’any 1617 quan el rei Felip III li va donar estatus d’Universitat. En un primer moment es van instaurar estudis de Filosofia i Arts, Teologia, Dret i Medicina i posteriorment, es van ampliar els estudis a altres branques del coneixement. Al 2012, la Universitat commemora els 450 anys de la seva història. És per tant, una de les universitats italianes més antigues que existeixen.

Actualment la Universitat de Sàsser té els seus edificis principals a la ciutat de Sàsser però disposta d’altres edificis secundaris a les ciutats de l’Alguer, Olbia,  Nuoro i Oristany.

Ofereix una oferta variada d’estudis que inclou cursos presencials i ensenyament a distància en el camp de les Humanitats i de les Ciències aplicades. Disposa d’11 Facultats: Agricultura; Arquitectura; Arts (Estudis Literaris i Filosofia); Econòmiques; Llengües Estrangeres i Literatura; Dret; Matemàtiques, Física i Ciències de la Natura; Medicina i Cirurgia; Farmàcia; Ciències Polítiques i Veterinària. La Universitat de Sàsser combina el sistema tradicional d’ensenyament amb mètodes actuals d’e-learning i open source platform (aula virtual).

Xifres destacades:
11 facultats
25 departaments
24 biblioteques
19.000 estudiants
760 professors

L’esport a la Universitat de Sàsser

L’associació esportiva de la universitat (C.U.S. Sassari A.S.D.) forma part de la xarxa de centres universitaris esportius nacionals. Durant els últims 50 anys, la C.U.S. ha estat la gran promotora de les activitats esportives entre els nostres estudiants universitaris, tant amateurs com professionals.

El principal centre esportiu de la Universitat està situat a Sant Giovanni, uns kms als afores de la ciutat de Sàsser que té pistes de bàsquet, de futbol, d’handbol, tennis, etc.

Està obert a tot el personal universitari.

Universitat de Sàsser

Tel.: +39 079 228211/ 10
A/e: rettore@uniss.it
redazioneweb@uniss.it
www.uniss.it
Llibre recomanat

Actualitat universitats

  • Universitat Pompeu Fabra

    Universitat Pompeu Fabra

    Un equip d'investigació de la UPF participa en el descobriment de nous coneixements sobre l'arquitectura cel·lular