La Universitat Politècnica de València (UPV) és una institució pública, dinàmica i innovadora, dedicada a la investigació i la docència, que, alhora que manté forts vincles amb el seu entorn social, opta per una decidida presència a l’estranger. La seua història es remunta a fa més de quaranta anys, amb la creació en el curs 1968-1969 de l’Institut Politècnic Superior de València, encara que alguns dels seus centres tenen més d’un segle d’existència.

En l’actualitat, està constituïda per 9 escoles tècniques superiors, 2 facultats i 2 escoles politècniques superiors, ubicades en els seus tres campus –Vera a la ciutat de València, Alcoi i Gandia–, on s’imparteixen més de 30 graus u dobles graus, 70 màsters universitaris i 28 doctorats, que compleixen exigents sistemes de qualitat. A més, és la primera universitat espanyola de caràcter tecnològic que figura entre les millors del món, segons la classificació d’universitats elaborada per la Universitat de Jiao Tong, de Xangai.

Un dels pilars del reconeixement social de la UPV és la seua capacitat investigadora. En els últims anys, s’ha consolidat com la primera universitat d’Espanya en volum de patents. Així mateix, ha obtingut dues vegades el segell de Campus d’Excel·lència Internacional. Solament cinc universitats a Espanya han aconseguit en dues ocasions el màxim reconeixement atorgat pel Ministeri d’Educació. Un dels grans projectes d’aquesta Universitat és la Ciutat Politècnica de la Innovació, un parc científic que comprèn un espai de 140.000 m² i agrupa prop de 1.600 investigadors i 400 persones de suport.

Des de fa unes quantes dècades, manté una destacada presència internacional. Té signats convenis amb 949 universitats i, així, els alumnes poden passar un o dos semestres en un dels 49 països de tot el món que s’hi ofereixen: no sols a Europa (beques Erasmus), sinó també als Estats Units, el Japó, la Xina, Austràlia, el Canadà i Amèrica Llatina.

Un dels reptes de la Universtitat Politècnica de València és desenvolupar al màxim l’ocupabilitat dels seus alumnes. El 33% dels alumnes de la UPV ja està treballant quan acudeix a sol·licitar el títol. I això es deu en bona mesura a les pràctiques en empresa, que són remunerades.

La UPV es caracteritza també pel seu compromís mediambiental, en convertir-se en la primera universitat espanyola i una de les grans institucions acadèmiques europees que obté el certificat europeu EMAS. A més, compta amb tota classe de recursos: la major xarxa informàtica de les universitats espanyoles, la millor ràtio d’ordinadors per alumne, xarxa sense fil en tots els campus, edificis ecològics…

Disposa d’una àmplia oferta d’activitats culturals com ara festivals de jazz i art urbà, concerts, exposicions, recitals, el seu campus escultòric a l’aire lliure o el Fons de Patrimoni Artístic. A més, la Universitat Politècnica de València és un referent en el camp de l’esport universitari. Compta amb unes extraordinàries instal·lacions esportives on els alumnes poden practicar més de 59 especialitats diferents.


Universitat Politècnica de València

Tel.: 963 877 000
Fax: 963 879 009
A/e: informacion@upv.es
www.upv.es
Llibre recomanat

Actualitat universitats

  • Universitat Pompeu Fabra

    Universitat Pompeu Fabra

    Un equip d'investigació de la UPF participa en el descobriment de nous coneixements sobre l'arquitectura cel·lular