La qualitat de l’actuació de la Xarxa Vives compta amb el reconeixement de la societat, que s’ha fet palès al llarg del temps amb un seguit de distincions a la tasca conjunta de les universitats, arreu dels territoris de parla catalana:

. El jurat dels VII premis Pompeu Fabra van decidir per unanimitat, amb motiu de l’Any Fabra, de fer també una menció de reconeixement especial a les entitats que formen part del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana, entre les quals es troba la Xarxa Vives d’Universitats (23.10.2018)

· Guardó Extraordinari d’Escola Valenciana (22.11.2014).

· Concessió de la Creu de Sant Jordi 2004 per part de la Generalitat de Catalunya (14.12.2004).

· El Patronat de Turisme de Morella va aprovar per unanimitat atorgar el premi corresponent a l’any 2002 a la Xarxa Vives d’Universitats, per la seua tasca de promoció cultural i turística de la ciutat, mitjançant la tria de Morella com a seu de cursos i reunions (28.11.2002).

· Concessió d’un Diploma de Gratitud per part de la Facultat d’Agricultura de la Universiteti i Prishtinës per la “preuada ajuda” de la Xarxa Vives d’Universitats, com a reconeixement de la seua contribució i testimoni d’amistat. (01.04.2002).

· L’Editorial Tres i Quatre va atorgar el premi El Temps a la nostra Entitat. El premi fou recollit pel president del IJLV durant el sopar dels Premis Octubre que va tenir lloc a València el dia 31 d’octubre de 1998.

· Lliurament a la Xarxa Vives d’Universitats d’un guardó atorgat per Gaceta Universitaria, amb motiu de la celebració del seu número 200, per la seva iniciativa de crear un espai universitari comú que permeti la coordinació de la docència, la investigació, les activitats culturals i la potenciació de la llengua catalana (03.02.97).

· Acord unànime del ple de l’Excm. Ajuntament de Castelló, a proposta del Grup Municipal Unitat del Poble Valencià-Grau Unit, de fer palesa la satisfacció de la Corporació Municipal per l’elecció de Castelló com a seu de la Xarxa Vives d’Universitats, mitjançant una recepció oficial en la sala de plens (11.07.96).

· Atorgament, per part de l’Obra Cultural Balear, del premi Gabriel Alomar ’95 a la Xarxa Vives d’Universitats per la seva voluntat de potenciar les relacions entre les institucions universitàries de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears (15.12.95).

· Concessió del Premi Comte Jaume d’Urgell pel Consell Comarcal de La Noguera a la iniciativa de les Universitats de les Illes Balears, Girona, Lleida, Perpinyà i Rovira i Virgili d’establir un marc de col·laboració conjunta, iniciativa que esdevingué veritable embrió de la Xarxa Vives d’Universitats.
Llibre recomanat

Actualitat universitats

  • Universitat Pompeu Fabra

    Universitat Pompeu Fabra

    Un equip d'investigació de la UPF participa en el descobriment de nous coneixements sobre l'arquitectura cel·lular