La Xarxa Vives compta amb una àmplia experiència en l’organització d’actes universitaris amb la participació de les 22 institucions membres. Un bon exemple són els actes conjunts d’inauguració i cloenda del curs acadèmic.

Inauguració del curs dels estudis de català a les universitats de l’exterior

L’any 2008, la Xarxa Vives va incorporar-se als òrgans de govern de l’Institut Ramon Llull. La col·laboració entre ambdues institucions s’ha reforçat durant els últims anys a través d’un seguit d’activitats d’àmbit acadèmic, entre les quals hi ha la inauguració del curs acadèmic dels estudis de català a l’exterior, un acte que té lloc a la universitat a la qual correspon la presidència rotatòria de la Xarxa i és emès en directe a través del portal corporatiu de la Xarxa per a tot el món. Fins al moment s’han realitzat 6 actes inaugurals:

Cloenda del curs acadèmic a les universitats de la Xarxa Vives

Les universitats de la Xarxa van decidir l’any 2012 realitzar un acte institucional conjunt per a la cloenda del curs acadèmic, amb l’objectiu de reforçar els seus vincles i potenciar el posicionament de la Xarxa com a referent per a l’actuació conjunta. El primer acte d’aquest tipus va tenir lloc a la Universitat de Vic al mes de juliol de 2012.

Fins al moment s’han realitzat 5 actes de cloenda:
Llibre recomanat

Actualitat universitats