Lleida, Castelló de la Plana, Palma.- 20/09/2010.- La sala Víctor Siurana de la Universitat de Lleida va acollir l’acte inaugural del curs 2010 – 2011 dels estudis en llengua catalana a les universitats de l’exterior, organitzat per la Xarxa Vives d’Universitats i l’Institut Ramon Llull. Prop d’un centenar d’acadèmics i estudiants de països d’arreu del món van viatjar a Lleida per l’ocasió. L’acte va ser transmès en directe a través dels webs www.udl.cat, www.llull.tv i www.vives.org.

En la seua lliçó inaugural, sota el títol «Els murs de l’espai sobreïxen de blau. El combat per la bellesa en la poesia de Màrius Torres», Anna Sawicka, professora de la Universitat Jaguellònica de Cracòvia, ha destacat que Torres «va ser un lleidatà universal, poeta de la bellesa amagada en la paraula». Sawicka considera que per al poeta, la llengua «era el seu territori sagrat».

El president de la Xarxa Vives d’Universitats i rector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas, va donar la benvinguda als assistents. També hi intervingueren Josep Bargalló, director de l’Institut Ramon Llull, a més d’Andreu Bosch, cap de l’àrea de Llengua i Universitats del IRL, i Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives.

Documentació

Video.
Llibre recomanat

Actualitat universitats

  • Universitat Pompeu Fabra

    Universitat Pompeu Fabra

    Un equip d'investigació de la UPF participa en el descobriment de nous coneixements sobre l'arquitectura cel·lular