Part teòrica

El curs té una durada màxima de 5 mesos i està dividit en mòduls de 3 setmanes. Cada mòdul es compon de 3 fases:

1. Presentació de recursos (textos, vídeos, gràfics, etc.), que l’alumnat pot visualitzar i aleshores participar en un fòrum, en cas que tinga dubtes, vulga aportar idees o simplement comentar quelcom que li ha sigut rellevant o curiós.
2. Realització de l’activitat de comprensió (anàlisi, síntesi, debat, discussió, etc.).
3. Una tasca, que en determinats mòduls pot ser realitzada individualment o, ja en mòduls més avançats, en grup.

L’avaluació es basa tant en la participació activa en els diferents fòrums, com en els materials lliurats en la realització de les tasques.

A més de presentar els continguts de cada mòdul, el professorat funciona com a facilitador per al desenvolupament del curs. Es tracta d’afavorir la participació dels alumnes, a través de comentaris i opinions (fonamentats), nova informació o punts de vista (a partir de les experiències personals) i lligant les idees dels companys.

Pel que fa al nivell tècnic, es proposa l’ús de ferramentes simples (tauler, fòrum, documents compartits) amb un ús més complex (discussió, coordinació, debats, comprensió, anàlisi, síntesi).

Part pràctica (opcional)

Consta d’una mobilitat de 6 dies de durada en què es visiten, amb l’acompanyament del professorat, els conjunts Patrimoni de la Humanitat que s’han estudiat en cadascun dels mòduls de la part teòrica:

Dia 1: Castelló. Art rupestre de l’Arc Mediterrani (1998)
Dia 2: Tarragona. Conjunt arqueològic romà (2000)
Dia 3,4: Lleida. Esglésies romàniques de la Vall de Bohí (2000)
Dia 5: Andorra. Vall de Madriu-Perafita-Claror
Dia 6: Barcelona diversos monuments del seu passat modernista (registrats al 1984 i 2005)

El punt d’eixida serà a Castelló de la Plana, on els participants hauran d’arribar pels seus mitjans. Per tornar, hi ha l’opció de tornar en tren als punts d’origen (gestionant els bitllets cadascú pel seu compte des de Barcelona) o amb el mateix autobús amb la resta del grup fins a Castelló de la Plana.

Durant el mes de febrer s’enviarà la informació detallada de la part pràctica i s’obrirà el període de matriculació, que serà de l’1 al 8 de març. El preu inclou: transport en autobús, cinc nits d’allotjament en habitació doble i mitja pensió, dos dinars, guia oficial, assegurança de viatge i taxes turístiques.