La Xarxa Vives d’Universitats participa anualment a la fira internacional d’idiomes i cultures Expolangues Paris de forma agrupada amb l’Institut Ramon Llull (IRL).

A la 30ena edició de la fira, que va tenir lloc de l’1 al 4 de febrer de 2012, al Saló d’Exposicions de Paris Porte de Versailles, la Xarxa hi va ser present, en una edició que va tenir la llengua francesa com a convidada d’honor.

A la 29ena edició d’Expolangues Paris, que va tenir lloc els dies 2 al 5 de febrer de 2011, la Xarxa Vives també hi va participar. La llengua convidada d’honor en aquesta ocasió va ser l’àrab.

La 28ena edició d’Expolangues Paris que va tenir lloc del 4 al 6 de febrer de 2010, va tenir com a convidada d’honor la llengua catalana. La Xarxa Vives també hi va ser present i va formar part de la participació agrupada en l’estand del català, coordinada per l’Institut Ramon Llull, juntament amb altres institucions: el Govern d’Andorra, la Generalitat de Catalunya –a través del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i de la Secretaria de Política Lingüística-, el Govern de les Illes Balears, el Consell General dels Pirineus Orientals, la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull i la municipalitat de l’Alguer. L’acte de presentació previ a la fira, que va tenir lloc a Barcelona el 21 de gener de 2010, va comptar amb la participació del president de la Xarxa Vives d’Universitats, Joan Viñas. En el marc de la mostra, la Xarxa Vives va presentar els atractius de la regió universitària dels territoris de parla catalana a través de diverses activitats. Al voltant de 25.000 visitants van assistir a la fira, que va comptar amb uns 200 expositors en representació de més de 60 llengües de 20 països diferents.

Entre altres actes, l’estand central de la fira va acollir la presentació «Vine a estudiar a una regió universitària única» on els assistents van conèixer l’espai universitari dels territoris de llengua catalana i el conjunt d’elements d’interès de tipus cultural, històric i turístic que fan de la regió Vives un espai amb uns avantatges únics per a viure i per a desenvolupar estudis universitaris.

L’any anterior, 2009, la Xarxa també va participar a la vint-i-setena edició d’Expolangues, que va tenir lloc del 14 al 17 de gener. Així mateix, el proper mes de febrer de 2011 la Xarxa també participarà a la vint-i-novena edició, entre els dies 2 i 5 de febrer.
Llibre recomanat

Actualitat universitats

  • Universitat Pompeu Fabra

    Universitat Pompeu Fabra

    Un equip d'investigació de la UPF participa en el descobriment de nous coneixements sobre l'arquitectura cel·lular