09/02/2017

II Fòrum Vives de Programes Sènior: necessitats, oportunitats i reptes

La directora Acadèmica de la Universitat Permanent de la Universitat d’Alacant i presidenta de l’Associació Estatal de Programes Universitaris per a Majors (AEPUM), Concha Bru, i el vicerector d’Universitat i Societat de la Universitat Rovira i Virgili, Jordi Tous, valoren els resultats de la II Trobada Fòrum Vives de Programes Sènior de la Xarxa Vives, que va tenir lloc a la Universitat Rovira i Virgili el passat 2 i 3 de febrer.

31/10/2016

Fòrum Vives: Jornades de Formació per al PDI que imparteix docència en una tercera llengua (4/4)

Ponències del Fòrum Vives: Jornades de Formació per al PDI que imparteix docència en una tercera llengua (Universitat Pompeu Fabra, 10 i 11 d’octubre de 2016):

– Elaboració de materials docents en anglès: DOs and DON’Ts
– Actuacions per a la millora de les competències docents del professorat Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya
– Teaching in another language: L’anglès a les universitats de la Xarxa Vives

Imatges cedides per la Universitat Pompeu Fabra.

31/10/2016

Fòrum Vives: Jornades de Formació per al PDI que imparteix docència en una tercera llengua (3/4)

Ponències del Fòrum Vives: Jornades de Formació per al PDI que imparteix docència en una tercera llengua (Universitat Pompeu Fabra, 10 i 11 d’octubre de 2016):

– How to teach in English: a multidisciplinary approach
– Methodology in English Medium instruction

Imatges cedides per la Universitat Pompeu Fabra.

31/10/2016

Fòrum Vives: Jornades de Formació per al PDI que imparteix docència en una tercera llengua (2/4)

Ponències del Fòrum Vives: Jornades de Formació per al PDI que imparteix docència en una tercera llengua (Universitat Pompeu Fabra, 10 i 11 d’octubre de 2016):

– MOOC d’anglés per a la docència universitària
– LectureLab: un dinamitzador de recursos per a la docència en anglés

Imatges cedides per la Universitat Pompeu Fabra.

31/10/2016

Fòrum Vives: Jornades de Formació per al PDI que imparteix docència en una tercera llengua (1/4)

Ponències del Fòrum Vives: Jornades de Formació per al PDI que imparteix docència en una tercera llengua (Universitat Pompeu Fabra, 10 i 11 d’octubre de 2016):

– English for Academic Purposes in Higher Education from a student and staff perspective in a pos-Brexit world

Imatges cedides per la Universitat Pompeu Fabra.

21/10/2016

Les universitats després del Brexit

Què suposa el Brexit per a les universitats europees i del Regne Unit? Com pot influir en els estudiants d’intercanvi? I en els professors?

L’exdirector del London School of Economics Centre i ponent del Fòrum Vives “Jornades de Formació per al PDI que imparteix docència en terceres llengües”, Nick Byrne, respon a aquestes qüestions.

21/10/2016

Entrevistes sobre el Fòrum Vives «El corredor mediterrani: eix d’oportunitats»

Entrevistes al voltant de la jornada realitzada a la Universitat Politècnica de València el 12 de febrer de 2016, amb la participació de més de 200 representants qualificats d’entitats i agents socials, econòmics, empresarials i universitaris del País Valencià, Catalunya, les Illes Balears, la Catalunya del Nord i Andorra. Per ordre d’aparició: Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana; Pau Caparrós, director de l’Institut Ignasi Villalonga d’Economia i Empresa; Josep Vicent Boira, secretari autonòmic d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana; Aurelio Martínez, president de l’Autoritat Portuària de València; Francisco José Mora, president de la Xarxa Vives i rector de la UPV, Francisco Toledo, president de l’Autoritat Portuària de Castelló i Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears.

21/10/2016

Fòrum Vives «El corredor mediterrani: eix d’oportunitats» (València, 12 de febrer de 2016)

Vídeo íntegre de la jornada realitzada a la Universitat Politècnica de València amb la participació de més de 200 representants qualificats d’entitats i agents socials, econòmics, empresarials i universitaris del País Valencià, Catalunya, les Illes Balears, la Catalunya del Nord i Andorra. El Fòrum va ser obert pel president de la Xarxa Vives d’Universitats i rector de la UPV, Francisco José Mora, juntament amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

21/10/2016

Francisco José Mora parla de la Xarxa Vives i el corredor mediterrani

Paraules del president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat Politècnica de València (UPV) en el marc del Fòrum Vives «El corredor mediterrani: eix d’oportunitats», el 12 de febrer de 2016 a la UPV.

21/10/2016

Ximo Puig parla de la Xarxa Vives i el corredor mediterrani

El president de la Generalitat Valenciana participa al Fòrum Vives «El corredor mediterrani: eix d’oportunitats», el 12 de febrer de 2016 a la Universitat Politècnica de València

23/12/2015

Trobada Fòrum Vives d’Igualtat de Gènere de la Xarxa Vives

Entre el 10 i l’11 de desembre de 2015, la Universitat Politècnica de València va acollir representants de les unitats d’Igualtat de la regió universitària Vives, amb l’objectiu de treballar en l’enfocament de revisió pràctica sobre noves formes d’exercir aquestes violències i la formació en la valoració d’indicis que
fonamenten les nostres accions. Vídeo amb testimonis de Jordi Tous, vicerector d’Universitat i Societat de la URV; Josefina Bueno, directora general d’Universitat, Investigació i Ciència de la Generalitat Valenciana; Francisco J. Mora Mas, vicepresident III de la Xarxa Vives i rector de la UPV; Maria Rosa Cerdà, tècnica de la Unitat d’Igualtat de la UPV, i Pedro Gil-Monte, director de la Unitat de Recerca Psicosocial de la Conducta Organitzacional de la UV, i Tània Verge, delegada del Rector per a les polítiques d’Igualtat de Gènere de la UPF.

17/12/2015

Jornada Fòrum Vives sobre la intercomprensió lingüística. Conclusions

Sessió de conclusions de la Jornada Fòrum Vives sobre la intercomprensió lingüística en l’educació superior, que va tenir lloc l’1 de desembre de 2015 a la Universitat de Barcelona (imatges: UB)

17/12/2015

Jornada Fòrum Vives sobre la intercomprensió lingüística. Benvinguda

Intervencions de Manel Viader, vicerector de Política Docent i Lingüística de la Universitat de Barcelona (UB) i M. Teresa Garcia, Comissionat per al Multilingüisme de la UB, a la benvinguda de la Jornada Fòrum Vives sobre la intercomprensió lingüística en l’educació superior, que va tenir lloc l’1 de desembre de 2015 a la Universitat de Barcelona (imatges: UB)

15/12/2015

Jornada Fòrum Vives sobre la intercomprensió lingüística. Eric Martín (UAB)

Intervenció d’Eric Martín (Universitat Autònoma de Barcelona) a la Jornada Fòrum Vives sobre la intercomprensió lingüística en l’educació superior, que va tenir lloc l’1 de desembre de 2015 a la Universitat de Barcelona (imatges: UB)

15/12/2015

Jornada Fòrum Vives sobre la intercomprensió lingüística . Virginia Castillo (UAB)

Intervenció de Virginia Castillo (Universitat Autònoma de Barcelona) a la Jornada Fòrum Vives sobre la intercomprensió lingüística en l’educació superior, que va tenir lloc l’1 de desembre de 2015 a la Universitat de Barcelona (imatges: UB)

15/12/2015

Jornada Fòrum Vives sobre la intercomprensió lingüística. Isabel Uzcanga (USal)

Intervenció d’Isabel Uzcanga (Universitat de Salamanca) a la Jornada Fòrum Vives sobre la intercomprensió lingüística en l’educació superior, que va tenir lloc l’1 de desembre de 2015 a la Universitat de Barcelona (imatges: UB)

15/12/2015

Noticia @UPVTV: Trobada Xarxa Vives [03-07-2015]

La Universitat Politècnica de València ha acollit la vuitena Trobada de síndics de greuges, defensors i mediadors universitaris de la Xarxa Vives d’Universitats.
En el marc del Fòrum Vives, aquesta trobada representa una oportunitat anual perquè els síndics universitaris compartisquen experiències i analitzen temes d’interés comú.

La primera sessió de treball ha estat a càrrec del secretari general de la Politècnica de València, Vicent Castellano, qui ha parlat sobre el règim disciplinari de la UPV en els darrers anys.

La segona sessió ha estat conduïda per Vicent Botti, vicerector de les Tecnologies de la Informació i de les Comunicacions de la UPV, centrada en la utilització de recursos didàctics en l’educació: el projecte de classe inversa.

La trobada ha comptat amb la participació de representants de diferents universitats de la regió Vives.

************

Puedes ver todas las noticias de UPV Televisión en la lista de reproducción: http://bit.ly/UPVDestacadas y en nuestro canal YouTube: http://youtube.com/UPVTV.

Síguenos también en http://facebook.com/UPVTV y http://twitter.com/UPVTV.

UPVTV: http://tv.upv.es
UPV: http://www.upv.es

15/12/2015

Fòrum Vives. Jornada sobre avaluació i acreditació lingüística (6/6)

Conclusions del Fòrum Vives realitzat a la Universitat de Barcelona el 13 de novembre de 2014. Intervenen:
– Conxa Planas, membre de la Comissió de Llengua de la Xarxa Vives d’Universitats i directora dels Serveis Lingüístics de la UB.
– Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives.
(Imatges: UBTV)

15/12/2015

Fòrum Vives. Jornada sobre avaluació i acreditació lingüística (5/6)

Taula rodona: «Diferents perspectives sobre l’elaboració,
avaluació i pilotatge d’exàmens» desenvolupada en el marc del Fòrum Vives realitzat a la Universitat de Barcelona el 13 de novembre de 2014. Intervenen:
– Laura Puigdomènech, tècnica de Planificació Lingüística de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya
– Laura Riera, cap de la Unitat d’Avaluació i Certificació del Servei
de Llengües de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre
de la Comissió d’Acreditació d’ACLES
– Rubén Trenzano, cap de Formació del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València
Moderadora:
– Marta de Blas, cap del Servei de Llengües i Terminologia de la Universitat Politècnica de Catalunya
(Imatges: UBTV)

15/12/2015

Fòrum Vives. Jornada sobre avaluació i acreditació lingüística (4/6)

Ponència «Avaluació i acreditació» presentada en el marc del Fòrum Vives realitzat a la Universitat de Barcelona el 13 de novembre de 2014. Intervé Joan Tomàs Pujolà, del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la UB.
(Imatges: UBTV)

15/12/2015

Fòrum Vives. Jornada sobre avaluació i acreditació lingüística (3/6)

Ponència «Certificacions de coneixements de català. Evolució 2002-2013» presentada en el marc del Fòrum Vives realitzat a la Universitat de Barcelona el 13 de novembre de 2014. Intervé Joan Solé, responsable d’Estudis i Indicadors de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.
(Imatges: UBTV)

15/12/2015

Fòrum Vives. Jornada sobre avaluació i acreditació lingüística (2/6)

Presentació de la prova de català en línia de la Xarxa Vives en el marc del Fòrum Vives realitzat a la Universitat de Barcelona el 13 de novembre de 2014. Intervenen:
– Carles Cortés, president de la Comissió de Llengua de la Xarxa Vives i vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA
– Conxa Planas, directora dels Serveis Lingüístics de la UB
– Montserrat Pruna, coordinadora de l’equip tècnic pedagògic
– Neus Alborch, equip tècnic pedagògic
– Cristina Robles, equip tècnic pedagògic
(Imatges: UBTV)

15/12/2015

Fòrum Vives. Jornada sobre avaluació i acreditació lingüística (1/6)

Inauguració del Fòrum Vives realitzat a la Universitat de Barcelona el 13 de novembre de 2014, amb:
– Carles Cortés, president de la Comissió de Llengua de la Xarxa Vives i vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la
Universitat d’Alacant (UA)
– Gemma Fonrodona, vicerectora d’Estudiants i Política Lingüística
de la Universitat de Barcelona (UB)
– Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística
de la Generalitat de Catalunya
(Imatges: UBTV)

15/12/2015

Fòrum Vives. V Trobada de representants dels estudiants i les estudiants de la Xarxa Vives

Entre el 14 i el 16 de novembre de 2014, la trobada va reunir a Morella representants d’estudiants de les universitats de la regió Vives que van analitzar els models de representació i participació estudiantil i van posar en comú l’experiència de cada universitat.

15/12/2015

Rhamsés Ripollés sobre la V Trobada de representants de l’estudiantat de la Xarxa Vives

Paraules de l’alcalde de Morella sobre la V Trobada de representants dels estudiants i les estudiantes, que té lloc en el marc del Fòrum Vives, del 14 al 16 de novembre de 2014 a Morella (els Ports).

15/12/2015

Gemma Espigares (CEUCAT) sobre la V Trobada de representants de l’estudiantat de la Xarxa Vives

La presidenta de CEUCAT, òrgan de representació dels estudiants de les universitats de Catalunya, valora els objectius de la V Trobada de representants dels estudiants i les estudiantes, en el marc del Fòrum Vives, del 14 al 16 de novembre de 2014 a Morella (els Ports)

15/12/2015

Fòrum Vives «Les aliances del coneixement: cooperació universitat-empresa»

Sessió de la jornada del Fòrum Vives que va tenir lloc al Cercle d’Economia de Barcelona el 3 d’octubre de 2012, organitzada conjuntament per la Xarxa Vives i la Fundació FemCAT. A la jornada va intervenir Jordi Curell, director d’Educació Superior de la Comissió Europea, qui va exposar les línies de futur del Programa d’Aprenentatge Permanent. A més, hi van participar el president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña; el secretari general de la Fundació Privada d’Empresaris FemCAT, Xavier Cambra; i el director general del Cercle d’Economia, Jordi Alberich. Toni Moreno, del Servei d’Atenció a l’Estudiantat de la Universitat de Barcelona, va presentar Jordi Curell.

15/12/2015

Fòrum Vives «Alacant i les infraestructures ferroviàries europees»

Taula rodona del Circuit de Ciència 2012 de la Xarxa Vives que va tenir lloc el 14 de maig de 2012 al Club Información d’Alacant. El debat va ser presentat per Ignacio Jiménez, rector de la Universitat d’Alacant (UA), i va comptar amb la participació de Germà Bel, de la Universitat de Barcelona; Josep Vicent Boira, de la Universitat de València; F. Xavier Vidal, de la UA, amb la moderació del periodista Josep Maria Perea.