Scroll to top

Repeticions innecessàries

Els pronoms relatius serveixen per referir-se a un sintagma que acaba d’aparèixer en l’oració principal sense haver-lo de repetir en la subordinada. Per tant, convé usar-los per evitar repeticions innecessàries. 

✗: L’assignatura consta de quatre mòduls didàctics (escrits). Els mòduls coincideixen amb els continguts bàsics de l’assignatura.
✓: L’assignatura consta de quatre mòduls didàctics (escrits), que coincideixen amb els continguts bàsics de l’assignatura.

✗: Paral·lelament, i de manera complementària, s’organitzen un o dos debats (virtuals) al llarg del semestre. En els debats se solen tractar temes d’actualitat.
✓: Paral·lelament, i de manera complementària, s’organitzen un o dos debats (virtuals) al llarg del semestre, en què / en els quals se solen tractar temes d’actualitat.

Però separeu oracions quan l’ús de pronoms relatius doni com a resultat frases llargues, de vegades difícils d’entendre. 

✗: L’organització final de l’assignatura pel que fa al nombre i mida dels grups, distribució en el calendari i dates d’exàmens, criteris específics d’avaluació i revisió d’exàmens, es concreta en cada una de les unitats docents hospitalàries (UDH), que ho expliciten a través de les pàgines web i el primer dia de classe de cada assignatura, a través dels professors responsables de l’assignatura a les UDH.
✓: L’organització final de l’assignatura pel que fa al nombre i mida dels grups, distribució en el calendari i dates d’exàmens, criteris específics d’avaluació i revisió d’exàmens, es concreta en cada una de les unitats docents hospitalàries (UDH). Aquestes unitats ho expliciten a través de les pàgines web i el primer dia de classe de cada assignatura, a través dels professors responsables de l’assignatura a les UDH.