Faraón Llorens

cometes1 És una xarxa d’universitats que comparteixen una espai cultural i lingüístic comú. Però tot i que la llengua catalana siga el motiu de la unió, la col·laboració i les actuacions conjuntes arriben a totes les activitats universitàries: docència, recerca, transferència i extensió universitària.

En aquesta societat global, les aliances tenen un valor estratègic. I la Vives és una xarxa d’aliances entre universitats de l’arc mediterrani. A ella pertanyen institucions publiques i privades, la qual cosa li dóna riquesa. I amb institucions de diferents països europeus, la qual cosa reforça la identitat europeista. Per tant, la XVU és un instrument idoni per a la internacionalització de les universitats pertanyents, però també per a reforçar les identitats locals i minoritàries, tan importants en un món global que ha de vetlar per la pluralitat i la diversitat, per a mantenir tota la riquesa creada al llarg de segles de cultura.

La meua experiència a la Xarxa va ser molt gratificant. Atesa la meua procedència del món de la tecnologia, una xarxa basada en la llengua em semblava una cosa llunyana. Però com a president de la Comissió de Llengua, vaig aprendre moltíssim dels tècnics lingüístics de les universitats de la xarxa. Em va obrir la ment a aquest món i augmentà la meua estima per la llengua valenciana, valorant-la més si cap, i transcendint l’àmbit familiar i emocional, per a adonar-me que té molt a dir en el món universitari.

cometes2

 

cometesbuides Més #ExperiènciesVives