Publicacions

Publicacions

El programa de Publicacions de la Xarxa Vives promou la producció editorial de les universitats, a través de la llibreria electrònica e-buc.com i de la participació en fires de llibres. El programa compta a més, amb l’elaboració de publicacions pròpies de la Xarxa Vives que proveeixen un cos de coneixement comú i multidisciplinar a partir del treball conjunt de 22 universitats.

La llibreria electrònica universitària e-BUC recull les produccions editorials de les universitats de la Xarxa Vives. e-BUC permet la cerca de títols per paraules clau, per editorials universitàries o per matèries. També permet l’adquisició d’obres, que es realitza a través del portal Libelista.
null

La Xarxa Vives ha produït al llarg dels anys un conjunt de publicacions pròpies. Consulteu el catàleg complet o accediu als resultats per tipus d’obra, col·lecció o tema.

Tipus d’obra: informes, manuals i diccionaris, models i criteris

Col·lecció: Guies per a una docència amb perspectiva de gènere, Política Universitària

Temes: docència, estudiants, igualtat de gènere, llengua, Via Universitària, recerca

Premis Joan Lluís Vives a l'edició universitària

Els premis Joan Lluís Vives a l’edició universitària tenen com a objectiu donar a conéixer el paper de l’edició universitària en la transferència del coneixement en català i el valor i la qualitat de la tasca que desenvolupen les editorials universitàries de la Xarxa Vives. A més, promouen el prestigi de la llengua catalana en l’àmbit universitari a fi de fomentar-ne i normalitzar-ne l’ús en la difusió del coneixement. Els premis compten amb quatre categories: millor edició, millor coedició interxarxa, millor llibre de ciències naturals i aplicades, i millor llibre de ciències socials, arts i humanitats.

Ajuts per a la coedició de llibres científics en català

El programa d’ajuts per a la coedició de llibres científics en català és una iniciativa conjunta dels serveis lingüístics i dels serveis de publicacions i editorials de les 22 universitats de la Xarxa Vives. El programa té com a objectiu incentivar la creació i permetre el reconeixement i la visibilitat de la qualitat dels llibres editats per les universitats de la Xarxa Vives, no només entre el professorat, els investigadors i les agències d’avaluació sinó també a la societat en general.
En la convocatòria del programa d’ajuts a les coedicions científiques en català del 2023, ha rebut el suport de la Xarxa Vives la següent obra:
L'art de derivar les aigues
En la convocatòria del programa d’ajuts a les coedicions científiques en català del 2022, han rebut el suport de la Xarxa Vives les següents obres:
El món avui
Allà m'esperava la guerra
  • El retaule-tabernacle de Santa Maria de l’Estrella de la Catedral de Tortosa, de Licia Buttà,  Voravit Roonthiva i Josep Alanyà. Obra coeditada per Edicions i Publicacions de la Universitat de Lleida i Publicacions de la Universitat Rovira i Virgili, en coedició amb les editorials de la Universitat de Barcelona, de Girona, Universitat Autònoma de Barcelona, Politècnica de Catalunya, MNAC i Museu del Disseny de Barcelona.
El retaule tabernacle
El ball dels espies
En la convocatòria del programa d’ajuts a les coedicions científiques en català del 2021, ha rebut el suport de la Xarxa Vives la següent obra:
Carlemany a Euopa
En la convocatòria del programa d’ajuts a les coedicions científiques en català del 2020, ha rebut el suport de la Xarxa Vives la següent obra:
Guia de la Valencia del primer franquisme
En la convocatòria del programa d’ajuts a les coedicions científiques en català del 2019, han rebut el suport de la Xarxa Vives les següents obres:
  • Accessibilitat i traducció audiovisual, d’Anna Matamala (col·lecció Biblioteca de Traducció i Interpretació). Obra coeditada per Eumo editorial, Publicacions Universitat d’Alacant, el Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Servei de Comunicació i Publicacions de la Universitat Jaume I i Publicacions de la UPF.
Accessibilitat i traducció audiovisual
  • Sant Climent de Taüll i la Vall de Boí, de Milagros Guardia i Immaculada Lorés (col·lecció Memoria Artium). Obra coeditada per Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona, el Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Servei de Publicacions de la Universitat de Girona, Edicions i Publicacions de la Universitat de Lleida, Iniciativa Digital Politècnica de la UPC i Publicacions URV. Publicació pevista durant els propers mesos.
Logotip ODS

El 2015, l’ONU va aprovar l’Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible, una oportunitat perquè els països i les seues societats emprenguen un nou camí amb el qual millorar la vida de tots, sense deixar ningú enrere. L’Agenda compta amb 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), a través dels quals es proposa abordar els grans reptes globals.

El programa de Publicacions de la Xarxa Vives d’Universitats contribueix als ODS:

ODS 4
ODS 11
null
El Grup de Treball de Publicacions de la Xarxa Vives d’Universitats organitza periòdicament  activitats,  jornades, debats, seminaris i tallers multidisciplinars i interuniversitaris, distribuïts arreu del territori.
Aquests esdeveniments es realitzen en el marc Fòrum Vives, espai d’intercanvi i reflexió que promou la Xarxa Vives.

El desenvolupament del programa de Publicacions correspon a:

Grup de Treball de Publicacions

Notícies relacionades amb el programa de Publicacions