La Xarxa Vives i l’Institut Ramon Muntaner signen un conveni marc de col·laboració

Palma, Castelló de la Plana, Barcelona.- 15/01/2009.- La Xarxa Vives d’Universitats i l’Institut Ramon Muntaner han obert una línia de col·laboració a través de la signatura d’un conveni marc. La Universitat de les Illes Balears ha acollit l’acte (vegeu imatges), amb la participació de la presidenta de la Xarxa i rectora de la UIB, Montserrat Casas i el president del Patronat de l’Institut Ramon Muntaner, fundació privada dels Centres d’Estudis de Parla Catalana, Ramon Fontdevila.

Casas i Fontdevila han coincidit a valorar molt positivament la signatura d’aquest conveni marc. La presidenta de la Xarxa Vives ha qualificat els centes d’estudis locals com a «institucions arrelades al territori, claus per a la nostra cultura». Casas ha afegit que una «major coordinació» entre la Xarxa i l’Institut Ramon Muntaner «revertirà en benefici de tota la societat». Al seu torn, Fontdevila ha destacat que el conveni «permetrà enfortir les relacions entre els centres d’estudis i les universitats, reconeixent la tasca d’aquests centres i de la gent de l’àmbit universitari que també treballa en els centres d’estudis».

A través de l’acord, la Xarxa i l’IRM es comprometen a impulsar la creació de grups de recerca transversals entre les universitats i els centres d’estudis i fomentar la col·laboració de cada universitat amb els centres d’estudis del seu àmbit. El conveni també afavorirà l’intercanvi d’informació sobre les activitats, projectes, publicacions, recursos i convocatòries d’ambdues entitats. La Xarxa Vives i l’IRM col·laboraran també en l’elaboració de publicacions que es consideren d’interès comú.

A més del conveni marc, s’ha signat un annex per a la col·laboració de la Xarxa Vives en l’organització del II Congrés de Centres d’Estudis de Parla Catalana (Centres d’Estudis, Universitats i Administracions) que tindrà lloc a Lleida a la tardor, impulsat per la Coordinadora dels centrs d’estudis i l’Institut d’Estudis Ilerdencs.