Ana Ripoll, rectora de la UAB, nova presidenta de la Xarxa

Palma, Castelló de la Plana, Barcelona.- 30/01/2009.- El Consell General de la Xarxa Vives d’Universitats s’ha reunit el 30 de gener de 2009 a la Universitat de les Illes Balears (UIB) per elegir presidenta la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Ana Ripoll, en haver-se complit el semestre de presidència de la rectora de la UIB, Montserrat Casas Ametller.

Durant el semestre de presidència de la UIB, la Xarxa Vives ha desenvolupat entre altres projectes la llibreria electrònica universitària e-BUC, s’ha tancat la primera fase del Programa Algèria Universitats i la Xarxa ha participat en activitats de l’Institut Ramon Llull a partir de la incorporació als òrgans de govern de l’institut. La Xarxa ha signat acords de col·laboració amb l’Institut Ramon Muntaner i l’Institut Món Juïc i s’ha aprovat el programa europeu “Cultur Pro” en el marc del programa operatiu de cooperació territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013 del FEDER. La rectora Casas ha dit que “el treball conjunt en projectes engrescadors reforça el nostre potencial com a institucions que aposten per projectar la nostra cultura al món”.

La nova presidenta de la Xarxa Vives, la rectora Ana Ripoll Aracil (Alcoi, 1952) és catedràtica d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors. Ripoll va ser escollida rectora de la UAB el passat 15 de desembre de 2008. Llicenciada en Ciències Físiques a la Universidad Complutense de Madrid l’any 1975, es va doctorar a la Universitat Autònoma de Barcelona (1980). Ha estat becària d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), i professora ajudant del Departament d’Informàtica i Automàtica de la Universidad Complutense de Madrid, de 1976 fins al 1978. Es va incorporar al Departament d’Informàtica de la UAB l’any 1978. Va ser vicerectora de Professorat durant el segon mandat del rector Lluís Ferrer (2005-2008).

Ana Ripoll ha anunciat que la presidència de la UAB serà “fidel als principis fundacionals de la Xarxa i als objectius que defineix el seu pla estratègic, donant continuitat a les accions iniciades per la presidenta Casas”. Entre altres iniciatives, Ripoll ha destacat que la Xarxa estudiarà la incorporació de la Universitat de Sàsser (L’Alguer).

Durant la reunió d’avui (vegeu imatges) s’ha aprovat el pressupost i el pla d’actuació de la Xarxa per a l’exercici 2009. També s’ha aprovat el projecte de doctorals i innovació transfrontereres, uns seminaris residencials destinats a preparar els estudiants després de la tesi, a ajudar els doctors en el seu procés d’inserció professional en els sectors privat i públic.