El llibre «Un passeig pel campus» recull les reflexions de destacats científics de les universitats

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma. 13-02-2009.- Univers Bertrana, Martina Camiade, Oriol Freixenet, Anna Homs, Claudia Lazuen i Jordi Viader són els autors del llibre «Un passeig pel campus», un recull d’entrevistes amb personalitats de les universitats de parla catalana. L’obra sorgeix de les entrevistes emeses els anys 2004 i 2005 en el programa televisiu «Campus 33» (vegeu l’arxiu) gràcies a una col·laboració entre la Xarxa Vives i Televisió de Catalunya.

El llibre aplega les reflexions sobre la societat actual de destacats científics de diversos àmbits de coneixement, que comparteixen amb el públic els seus records d’estudiants i els seus pensaments sobre la universitat, sobre la ciència i sobre alguns dels esdeveniments contemporanis. L’obra ha estat impulsada per la Xarxa Vives en el marc de la seua tasca d’informació i difusió del coneixement, i l’edició ha correspost a Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona.

Els entrevistats són el paleontòleg Eudald Carbonell, el geòleg Ignasi Casanova, el sociòleg Manuel Castells, el psiquiatra Paulino Castells, el neuropatòleg Jordi Cervós, el biòleg Claudi Combes (ja desaparegut), l’enginyer agrònom Vicente Conejero, la historiadora Eulàlia Duran, el genetista Josep Egozcue, l’historiador Josep Fontana, el físic Federico García Moliner, el físic Ramon Lapiedra, la infermera Rosa Maria Mandicó, el químic Antoni Roig, el químic Francisco Ruiz, la filòloga Àngels Santa, el biofísic Bernat Sòria (actual ministre de Sanitat i Consum), el filòsof Josep Maria Terricabras, el filòsof Francesc Torralba i l’escriptor i pedagog Ricard Torrents.