La Universitat d’Alacant acull la V Lliga de Debat Universitari

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 24-03-2009.- La V Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives es desenvolupa a la Universitat d’Alacant del 25 al 28 de març de 2009. «La globalització aporta millores substancials en la qualitat de vida de les persones?» és el tema de debat d’aquesta cinquena edició, que compta amb la participació d’equips de 10 universitats. Tots els debats de la competició es poden veure ací, en directe. A més, l’evolució dels resultats provisionals es podrà seguir també en temps real a través d’aquest web. Vegeu els horaris de la competició.

La competició té l’objectiu de fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat de les 20 universitats que en formen part, a través de l’enfrontament dialèctic entre diversos equips en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre el tema proposat. Els debats es desenvolupen a la Sala Aifos de la Universitat d’Alacant. Els equips inscrits corresponen a les universitats d’Alacant, Barcelona, Autònoma de Barcelona, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Politècnica de Catalunya, Politècnica de València i, finalment, la Universitat Ramon Llull.

Els jutges de cada debat valoren capacitats com ara el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció, i la correcció tant semàntica com formal. Cada universitat pot inscriure un equip participant, format per un màxim de 5 persones i representat per un capità o portaveu, que actua com a intermediari amb l’organització i l’equip de jutges.

El premi per a l’equip guanyador de la Lliga serà de 2.500 euros, mentre que l’equip finalista rebrà 1.200 euros. L’organització ha previst dos guardons honorífics més. El premi al millor orador de la competició serà atorgat pel jurat i la distinció al millor equip de la competició serà atorgada pels participants.