Grups de 13 universitats participen en la XIV Mostra de Teatre Universitari

València, Barcelona, Palma.- 30-04-2009.- La Universitat de València acull la XIV Mostra de Teatre Universitari de la Xarxa Vives d’Universitats. Entre els dies 4 i 8 de maig, l’edifici històric La Nau de la UV serà l’escenari d’aquesta marató teatral, clar exemple del treball conjunt per un marc cultural comú de totes les universitats que composen la Xarxa Vives. El 30 d’abril, la XIV Mostra de Teatre va ser presentada en roda de premsa per Margarita Porcar, presidenta de la Comissió de Coordinació d’Activitats Culturals de la Xarxa Vives i vicerectora de Cultura de la Universitat Jaume I; Rafael Gil, vicerector de Cultura de la Universitat de València; Ferran Grau, director de l’Aula de Teatre de la UV i Pep Sanchis, director d’ASSAIG, Grup de Teatre de la UV.

Els responsables acadèmics van destacar la doble finalitat d’aquesta trobada teatral anual. D’una banda, la col•laboració interuniversitària en activitats culturals i d’altra, la projecció i servei conjunt que les universitat presten a la societat a través d’activitats, com ara la d’aquesta mostra teatral.

Margarita Porcar va destacar la importància d’aquesta activitat cultural en la programació anual de la Xarxa Vives i va convidar a la societat a gaudir de tots els espectacles «perquè a més de ser d’accés lliure són de gran qualitat». Per la seua part, Rafael Gil va afegir que «fer una mostra és un repte important i molt interessant per fomentar la difusió del teatre i també per afavorir la convivència universitària i recuperar obres de la nostra cultura». El director de l’Aula de Teatre de la UV, Ferran Grau, va destacar «la gran heterogeneïtat del programa». Durant la setmana, els espectadors poden gaudir amb obres d’autors clàssics, contemporanis i altres basades en les improvisacions dels actors. Entre els espectacles programats destaquen diverses versions del Hamlet de William Shakespeare («En Robert i en Sidru fan Hamlet», a càrrec de la Universitat de Girona i «Looking for Hamlet», de la Universitat Politècnica de Catalunya); lectures dramatitzades del Tirant lo Blanc i de l’Espill i col•loquis al voltant de la recerca i innovació teatral.

Cada any, una de les 20 universitats de la Xarxa Vives acull aquesta trobada de teatre universitari. ASSAIG (Grup de Teatre de la Universitat de València) com a universitat amfitriona de la XIV Mostra inaugurarà el certamen el dilluns 4 de maig, a les 16 hores, amb «Sentiments». Dirigit per Pep Sanchis, la dramatúrgia de l’espectacle ha estat realitzada per Javier Sahuquillo i Laura Núñez. Éss un espectacle urbà, contemporani, que ens parla de la vida ciutadana.