Presentació de «Mètode» a Barcelona com a revista de referència de la Xarxa Vives

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 17/06/2009.- «Mètode», revista de difusió de la investigació que edita la Universitat de València i que dirigeix el periodista i biòleg Martí Domínguez, ha estat presentada a Barcelona com a revista de referència de la Xarxa Vives. L’acte de presentació ha tingut lloc avui a la sala d’actes de l’espai Arts Santa Mònica de Barcelona i ha comptat amb la participació de més de 70 assistents.

Durant la presentació, Ana Ripoll, presidenta de la Xarxa i rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona ha mostrat la seua satisfacció per l’acord amb «Mètode», ja que «d’una banda aquest acord reforça la tasca de la Xarxa en l’àmbit de la informació i divulgació del coneixement i d’altra, donarà a conèixer la publicació a un major nombre de públic».

L’acte s’ha dividit en dues parts. En la primera, Martí Domínguez, director de «Mètode», ha pronunciat una conferència sobre la religió de Darwin en la que ha mostrat l’evolució de Darwin en les seues opinions relatives a la religió. En finalitzar el seu discurs i com a homenatge a Darwin en el 150 aniversari de la publicació «L’origen de les espècies» que es celebra enguany, Domínguez ha suggerit llevar les despulles del naturalista de l’Abadia de Westminster i portar-les a la seua residència, atesa l’oposició continuada de la jerarquia eclesiàsitica a les seues posicions científiques.

En la segona part de l’acte ha tingut lloc una taula rodona amb la participació del vicepresident primer de la Xarxa i rector de la Universitat de València, Francisco Tomás, el president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de Catalunya, Xavier Bru de Sala, i el catedràtic d’Ecologia de la UAB i traductor de l’autobiografia de Charles Darwin, Jaume Terradas, i Martí Domínguez mateix.

El rector de la Universitat de València ha destacat que «Mètode» és una revista «de pensament», i ha afegit que «Mètode», resulta apassionant el fet que haja esdevingut referència per a la Xarxa, perquè això obre noves possibilitats de difusió de la publicació». El rector ha fet una menció especial a la dedicació de l’equip de redacció en la realització de la revista.

En opinió de Xavier Bru de Sala, president del Consell Nacional de Cultura i de les Arts de Catalunya, «cal donar més difusió als magnífics resultats que dóna el treball de la Xarxa Vives i «Mètode» és esforç més encert, ja que s’obtenen grans resultats en cada número».

Abans de l’acte, s’han repartit, entre els assistents, exemplars de l’autobiografia de Darwin, editada per la revista en la seua versió sense censura.