La Xarxa Vives presenta la Guia de cursos d’estiu 2009 a la UAB

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 10/06/2009.- La Xarxa Vives d’Universitats ha presentat avui 10 de juny a la Universitat Autònoma de Barcelona la Guia de cursos d’estiu 2009, , que aplega 814 cursos que es desenvolupen a 34 marcs organitzatius arreu dels territoris de parla catalana (4 més que l’any 2008). La guia s’edita en paper, en format premsa, i es pot consultar també al web www.estiu.info. En ambdós formats, la guia mostra la major oferta agregada de cursos d’estiu de totes les àrees de coneixement.

En la presentació, el vicerrector de Transferencia Social i Cultural de la UAB, Bonaventura Bassegoda -en representació de la presidenta de la Xarxa Vives i rectora de la UAB, Ana Ripoll- ha destacat que la guia s’edita des de fa 15 anys i és una mostra «de la potencialitat de la Xarxa Vives» en la creació de projectes d’interès comú per a les universitats. Bassegoda ha afirmat també que el reconeixement de crèdits entre totes les universitats garanteix que els estudiants participen en els cursos en les mateixes condicions que a la seua universitat d’origen.

Per la seva part, el secretari executiu de la Xarxa Vives, Ignasi Casadesús, ha destacat que al web www.estiu.info, «els usuaris troben facilitats de recerca per temàtiques, localitats i dates d’inici dels cursos, i poden fer cerques personalitzades d’acord amb els seus interessos».

Un any més, s’ha realitzat un destacat procés per tal que els cursos siguen reconeguts com a crèdits de lliure elecció per als estudiants entre totes les universitats membres de la Xarxa Vives, de forma multilateral. La Xarxa ha enviat els cursos que figuren a la Guia, prèvia selecció, a cada universitat per tal que cadascuna d’aquestes reconega els cursos que consideren oportuns, d’acord amb els seus criteris. S’espera que el reconeixement dels cursos com a crèdits de lliure elecció afavorisca la mobilitat d’estudiants entre les universitats de la Xarxa Vives, per recolzar-la s’ha convocat un any més el programa d’ajuts a la mobilitat DRAC Estiu, una línia d’ajuts per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia que la Xarxa Vives edita anualment.