Gandia acull la inauguració del curs dels estudis en llengua catalana a les universitats de l’exterior

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 27/07/2009.- La Xarxa Vives d’Universitats i l’Institut Ramon Llull organitzen l’acte inaugural del curs 2009 – 2010 dels estudis en llengua catalana a les universitats de l’exterior, que tindrà lloc el proper 7 de setembre al Palau Ducal dels Borja de Gandia (La Safor). A partir de les 12 hores, l’acte serà transmès en directe a través del web www.uv.es.

Robert Archer, catedràtic del King College’s de Londres, pronunciarà la lliçó inaugural «Ausiàs March i nosaltres». En el mateix acte també intervindran Francisco Tomás, president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de València i Josep Bargalló, director de l’Institut Ramon Llull. Per la seua part, Andreu Bosch, director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’IRL, presentarà la memòria de la docència d’estudis catalans del curs 2008 – 2009 de l’Institut, mentre que Ignasi Casadesús i Olucha, secretari executiu de la Xarxa Vives, durà a terme la lectura de la memòria del curs 2008 – 2009 de la Xarxa. L’alcalde de Gandia, José Manuel Orengo, donarà la benvinguda als assistents.

Es preveu que un centenar d’acadèmics i estudiants de més de 15 països d’arreu del món es desplaçaran a Gandia per l’ocasió. A més, també hi assistiran representants de les universitats de la Xarxa Vives.