Sergi Grau guanya el Premi «Cum Laude» de L’Institut Món Juïc

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 30/07/2009.- Sergi Grau, doctor en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona és el guanyador de la segona edició del Premi «Cum Laude» convocat per l’Institut Món Juïc, amb la col·laboració de la Xarxa Vives. Amb la tesi «La imatge del filòsof i de l’activitat filosòfica a la Grècia antiga. Anàlisi dels tòpics biogràfics presents a les vides i doctrines dels filòsofs més il·lustres de Diògenes Laerci». La tesi, dirigida pel doctor Jaume Pórtulas, va obtenir la màxima qualificació –Cum Laude- per part del tribunal el passat 29 de juliol de 2009 i ha obtingut un premi en metàl·lic de 6.000 euros, a més de la publicació de l’obra premiada, que serà presentada el proper 30 d’octubre. Eulàlia Vernet i Pons, doctora en Filologia Semítica de la Universitat de Barcelona ha resultat la finalista amb la tesi «Formació i estructura de les arrels verbals en semític», treball que el jurat, format per doctors d’universitats de la Xarxa Vives, ha valorat molt positivament.

Mitjançant el Premi «Cum Laude», l’Institut Món Juïc vol «demostrar que la nostra llengua, quan el contingut que revela és de qualitat, travessa fronteres i que les primícies, les troballes i els resultats de la recerca dels nostres investigadors s’han de fer públics en català, per tal d’assegurar-ne el prestigi. La convocatòria compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de la Vicepresidència.

Sergi Grau (Lleida, 1975) es va doctorar en Filologia Clàssica a la UB, amb la qüalificació d’Excel·lent summa cum laude i la menció de «Doctor europeu». Actualmet és professor de llengües clàssiques i coordinador de batxillerat al Col·legi Sant Miquel de Barcelona, feina que combina amb la investigació com a membre del projecte «Los contextos del drama ático: de la inserción en la polis a la teorización filosófica» de la UB. Ha participat en diversos congressos nacionals i internacionals i ha impartit conferències en diverses universitats. També ha publicat articles en revistes com ara ítaca. Quaderns catalans de cultura clàssica 18,2002; Noua Tellus. Anuario del centro de studios clásicos 26,2008 i Lexis. Poetica, retorica e comunicazione nella tradiziones classica 27, 2009, en premsa. S’ha dedicat igualment a la traducció de clàssics grecs al català i actualment està a punt de publicar l’obra Antologia obituària dels filòsofs de la Grècia Antiga, de l’editorial Adesiara i prepara l’edició, amb text crític revisat, traducció i introducció de notes de Diògenes Laerci, Vides i doctrines dels filòsofs més il•lustres, per a la col·lecció de clàssics de la Fundació Berna Metge.