Trobada a València de síndics i defensors universitaris de la Xarxa Vives

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 10/07/2009.- La Universitat de València ha acollit avui la Trobada de síndics i defensors universitaris de la Xarxa Vives d’Universitats, que enguany s’ha incorporat al programa d’activitats de la Xarxa. En l’acte de cloenda de la trobada (vegeu el recull de premsa) han participat Francisco Tomás, president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de València, Rafael Ribó, síndic de greuges de Catalunya i José Cholbi, síndic de greuges de la Comunitat Valenciana.

En opinió de Francisco Tomás, «la figura del síndic simbolitza els lligams entre la universitat i la societat del nostre temps, que comparteixen espais però també necessiten un diàleg constant per avançar». En aquest sentit, el rector ha afegit que la reunió dels síndics i defensors universitaris és «una bona oportunitat per a fer una reflexió conjunta sobre els reptes que plantegen els present i el futur de les nostres universitats». Per la seua banda, els síndics de greuges de Catalunya i de la Comunitat Valenciana han valorat molt positivament l’existència de la figura del síndic a nivell universitari, pel fet que contribueix a enfortir la societat democràtica. Rafael Ribó i José Cholbi s’han posat a disposició de les universitats per a treballar conjuntament en àmbits d’interès comú.

Francisco Tomás ha inaugurat la trobada, que s’ha dividit en dues parts. En la primera part, Ricard Martínez, coordinador jurídic de bases de dades de la UV i coordinador d’Universia.net, ha ofert una conferència sobre la Llei de Protecció de Dades. A continuació, s’ha realitzat una sessió per als síndics sota el títol «Problemes acadèmics que planteja el procés de Bolonya» i una reunió del personal de suport administratiu de les universitats per tractar qüestions relatives a la formació i condicions de treball del PAS universitari.

La Xarxa Vives és una associació d’universitats sense ànim de lucre que potencia les relacions entre les institucions universitàries de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord i Andorra i també d’altres territoris amb vincles geogràfics, històrics, culturals i lingüístics comuns, per tal de crear un espai universitari que permeta coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals i potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia.