El premi de Fotografia Digital «FotoBuc» de la Xarxa Vives ja té guanyador

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 14/09/2009.-Damián Llorens, estudiant de segon curs de Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat Jaume I (UJI), guanya la primera edició del premi «FotoBuc» amb la fotografia «Escassetat d’aigua», i obté un premi en metàl•lic de 600 € a més de la reproducció de la imatge al número de tardor de la revista BUC.

En aquesta primera edició, la temàtica del premi s’ha establert envers els efectes del canvi climàtic en els territoris de la Xarxa Vives. L’autor, tracta de conscienciar a la societat del dany que provoca aquest procés mitjançant una combinació de signes referents al canvi climàtic. La imatge, que va ser capturada en un carrer qualsevol, presenta d’una banda, un cotxe com un dels factors que intervenen en el procés i d’una altra es suggereix l’absència perllongada de pluges.

Damià Llorenç va iniciar els seus estudis en l’àmbit audiovisual, amb un mòdul d’Imatge i So a l’Institut d’Almassora (La Plana Baixa) però prompte el va «enganxar» la fotografia. En opinió de Damià, «la fotografia és més creativa, àmplia i té moltes modalitats». Entre aquestes modalitats, l’autor es decanta pel retrat i la fotografia social ja que «Mostrar les diferents formes de vida que existeixen i representar els grups socials de tot tipus és molt interessant.»

El jurat d’aquesta primera edició, es va reunir el darrer 8 de juliol a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i va estar composat per Macià Blázquez, professor del Departament de Ciències de la Terra de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i president del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de La Naturalesa (GOB); Sandra Balsells, fotoperiodista i professora de Fotoperiodisme a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull i Josep Terradellas, director de la revista BUC.

El concurs de Fotografia Digital «FotoBuc» s’adreça a tots els estudiants de les universitats de la Xarxa Vives. Per participar, cal presentar fotografies, originals i inèdites, que tracten sobre la temàtica que l’organització del premi establisca en cada edició.