La UV tanca el recorregut de l’exposició itinerant «Algèria, un país també denominat Al-Jaza’ir»

València, Barcelona, Palma.- 01/10/2009.- La Universitat de València ha inaugurat hui l’exposició itinerant «Algèria, un país també denominat Al-Jaza’ir» a la Facultat de Geografia i Història. Aquesta mostra de sensibilització s’emmarca en el Programa Algèria Universitats (PAU) i recorre des de juliol de 2008 les universitats de la Xarxa Vives. Amb la mostra a la UV finalitzarà el seu itinerari pels territoris de la Xarxa.

L’exposició realitzarà un recorregut pels campus de la Universitat de València. De l’1 al 25 d’octubre, estarà al Campus de Blasco Ibáñez (vestíbul de la Facultat de Geografia i Història). Posteriorment, passarà al Campus de Burjassot (vestíbul de l’Aulari Interfacultatiu, del 20 d’octubre al 3 de novembre). Finalment, la mostra es desplaçarà al Campus de Tarongers (vestíbul de l’Aulari Sud, del 5 al 25 de novembre) on finalitzarà el seu recorregut.

El president de la Xarxa Vives i rector de la UV, Francisco Tomás, ha inaugurat oficialment l’exposició juntament amb la degana de la Facultat de Geografia i Història de la UV, Elena Grau, i amb la coordinadora acadèmica del PAU, Anna Mata. Tomás ha valorat l’exposició com «una magnífica oportunitat per endinsar-nos en la realitat algeriana», i ha explicat que la l’exposició «vol mostrar una visió allunyada de vells arquetips i mostrar la complexitat de la història algeriana, el perfil actual del país, el paper de les migracions en la configuració de la seua societat o la relació entre la identitat del poble i les nostres percepcions d’Algèria».

En la seua intervenció, Anna Mata ha explicat que l’exposició «respon al cinquè objectiu del PAU, la sensibilització i difusió del coneixement». D’acord amb Anna Mata, el PAU «és una realitat en les universitats d’ambdues ribes de la Mediterrània i el seu objectiu principal és la integració i el reconeixement del sistema universitari algerià dins l’arc mediterrani, i alhora la seua potenciació com a bon referent en educació superior.

El PAU és un programa de cooperació al desenvolupament basat en el treball conjunt entre dues xarxes universitàries mediterrànies, la Xarxa Vives d’Universitats i la Conferència Regional d’Universitats de l’Oest (CRUO) d’Algèria.