La Xarxa Vives convoca la VI Lliga de Debat Universitari

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 05/10/2009.- La Xarxa Vives d’Universitats ha convocat la sisena edició de la Lliga de Debat Universitari. Del 26 al 30 d’abril de 2010, la Universitat de Lleida acollirà la competició, que analitzarà la qüestió Si volem la pau, cal estar preparat per a la guerra?

La Lliga de Debat és una competició de dialèctica adreçada a l’alumnat de les 20 universitats membres de la Xarxa Vives, en la qual, durant quatre dies, equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. La sisena edició de la Lliga constarà d’una fase eliminatòria, que tindrà lloc del 26 al 29 d’abril, i d’una final el 30 d’abril. El jurat de la competició estarà format per experts de diversos àmbits del coneixement. L’equip que resulte campió de la competició rebrà un premi de 2.500 €, i l’equip subcampió rebrà 1.200 €. També es reconeixerà al millor orador de la competició, que serà nomenat pel jurat, i el treball del millor equip de la Lliga, que serà escollit pels participants mateixos.

L’objectiu de la Lliga és fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat universitari sota el format d’un enfrontament dialèctic, on es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció, i la correcció tant semàntica com formal.

Organitzada per la Xarxa Vives, la VI Lliga de Debat Universitari compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears.

La Xarxa Vives és una associació d’universitats sense ànim de lucre que potencia les relacions entre les institucions universitàries de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord i Andorra i també d’altres territoris amb vincles geogràfics, històrics, culturals i lingüístics comuns, per tal de crear un espai universitari que permeta coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals i potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia.