La llengua catalana, convidada d’honor de la fira Expolangues París 2010

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 23/10/2009.- La fira internacional d’idiomes i cultures Expolangues París 2010 tindrà com a convidada d’honor la llengua catalana. Amb el lema «El català, la llengua de 10 milions d’europeus», la participació en aquesta fira estarà organitzada per l’Institut Ramon Llull. La Xarxa Vives d’Universitats hi participarà juntament amb altres institucions: el Govern d’Andorra, la Generalitat de Catalunya –a través del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i de la Secretaria de Política Lingüística-, el Govern de les Illes Balears, el Consell General dels Pirineus Orientals, la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull i la municipalitat de l’Alguer.

La fira tindrà lloc a la capital francesa del 3 al 6 de febrer de 2010. Amb més de 25.000 visitants i més de 200 expositors que representen més de 60 llengües de 20 països diferents, Expolangues és un referent en l’àmbit de l’educació any rere any. Durant quatre dies, participants i visitants podran conèixer la llengua i la cultura catalanes.

L’objectiu d’Expolangues és presentar les diverses possibilitats d’aprendre un idioma i informar sobre les cultures, les característiques lingüístiques i els programes d’educació de les llengües que hi participen; representa un punt de trobada dels professionals, les editorials i les institucions implicades en l’ensenyament i l’aprenentatge de les llengües. En les darreres edicions, Expolangues ha tingut com a convidats d’honor la Unió Europea (2009), la República Popular de la Xina (2008), o la Federació Russa (2007).