L’Institut d’Estudis Catalans acull la presentació d’Expolangues Paris 2010

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 21/01/2010.- L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha acollit avui la presentació de la participació de la llengua catalana a la fira internacional d’idiomes i cultures Expolangues París 2010 com a convidada d’honor. La participació en aquesta fira estarà organitzada per l’Institut Ramon Llull i la Xarxa Vives d’Universitats hi participarà juntament amb altres institucions: el Govern d’Andorra, la Generalitat de Catalunya –a través del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i de la Secretaria de Política Lingüística-, el Govern de les Illes Balears, el Consell General dels Pirineus Orientals, la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull i la municipalitat de l’Alguer. Juntament amb el president de l’IEC, Salvador Giner, han participat en l’acte d’avui el cap de Govern d’Andorra, Jaume Bartumeu; la ministra de Cultura d’Andorra, Susanna Vela; el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, Josep Huguet; el conseller de la Presidència del Govern de les Illes Balears, Albert Moragues; el director de l’Institut Ramon Llull, Josep Bargalló; el secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Bernat Joan; el vice-síndic de L’Alguer, Mario Conoci; el conseller general dels Pirineus Orientals, Marcel Mateu; l’alcalde de Morella, Joaquim Puig i alguns membres de la Comissió de Cultura del Parlament català. Per part de la Xarxa Vives, ha participat el president de la Xarxa i rector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas (vegeu video), qui ha defensat que per enfortir el pes internacional del català per a donar a conèixer la vertadera potencialitat del català «serà clau enfortir la nostra estratègia amb un suport mutu i continuat entre tots els actors que participem en aquest procés».

La fira tindrà lloc a la capital francesa del 3 al 6 de febrer de 2010. Amb més de 25.000 visitants i més de 200 expositors que representen més de 60 llengües de 20 països diferents, Expolangues és un referent en l’àmbit de l’educació any rere any. Durant quatre dies, participants i visitants podran conèixer la llengua i la cultura catalanes.

L’objectiu d’Expolangues és presentar les diverses possibilitats d’aprendre un idioma i informar sobre les cultures, les característiques lingüístiques i els programes d’educació de les llengües que hi participen; representa un punt de trobada dels professionals, les editorials i les institucions implicades en l’ensenyament i l’aprenentatge de les llengües. En les darreres edicions, Expolangues ha tingut com a convidats d’honor la Unió Europea (2009), la República Popular de la Xina (2008), o la Federació Russa (2007).