La regió universitària Vives es presenta a Expolangues 2010

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 8/02/2010.- Les universitats de la Xarxa Vives han presentat la regió universitària dels territoris de parla catalana a la fira internacional d’idiomes i cultures Expolangues París 2010. En el marc de la mostra, que enguany ha tingut com a convidada d’honor la llengua catalana, la Xarxa Vives ha mostrat als visitants els atractius de la regió universitària a través de diverses activitats.

D’una banda, dijous 4 i dissabte 6 de febrer, l’estand central de la fira va acollir una presentació amb el títol «Vine a estudiar a una regió universitària única». Els assistents van conèixer l’espai universitari dels territoris de llengua catalana i el conjunt d’elements d’interès de tipus cultural, històric i turístic que fan de la regió Vives un espai amb molts avantatges per a viure i per a desenvolupar estudis universitaris.

D’una altra banda, Carme Junyent, professora del departament de Lingüística General de la Universitat de Barcelona, va pronunciar dijous 4 la conferència «Sigues lingüísticament sostenible», a partir d’un decàleg assumit com a propi per les 20 universitats de la Xarxa. Finalment, dissabte 6, Martí Domínguez, director de Mètode, revista de divulgació científica de la Universitat de València i publicació de referència de la Xarxa Vives, va moderar una taula rodona amb el títol «El català, llengua de ciència», amb la participació de Josep Ribas, director general d’Universitats de la Generalitat de Catalunya.

La Xarxa Vives ha format part de la participació agrupada en l’estand del català a Expolangues, coordinada per l’Institut Ramon Llull, juntament amb altres institucions: el Govern d’Andorra, la Generalitat de Catalunya –a través del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i de la Secretaria de Política Lingüística-, el Govern de les Illes Balears, el Consell General dels Pirineus Orientals, la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull i la municipalitat de l’Alguer.

El president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas, va assistir dimecres passat a l’acte inaugural de la fira, en el qual intervingueren Frédéric Mitterrand, ministre francès de Cultura, Josep Lluís Carod-Rovira, vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya; Jaume Bartumeu, cap del Govern d’Andorra i president de la Fundació Ramon Llull; Albert Moragues, conseller de la Presidència del Govern de les Illes Balears i Josep Bargalló, director de l’Institut Ramon Llull.

Fins a dissabte 6 de febrer, va rebre al voltant de 25.000 visitants, que van poder visitar uns 200 expositors que representaven més de 60 llengües de 20 països diferents.