Unificcions, el concurs de creació literària per als universitaris

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 02/03/2010.- La Xarxa Vives d’Universitats i la revista l’Hiperbòlic organitzen conjuntament la tercera edició del concurs de creació literària Unificcions, adreçat a universitaris i joves d’entre 18 i 30 anys. En la darrera edició del concurs van participar gairebé 200 estudiants de diferents universitats dels territoris de parla catalana. Una vegada més, el concurs es desenvoluparà en xarxa, a través del web www.ficcions.cat/unificcions.

El concurs estarà vigent fins el 19 d’abril i les inscripcions es poden realitzar a través del web. Durant aquest període, es podrà participar amb un únic relat, a partir d’un dels cinc inicis que es proposen al web (aquest any són fragments de textos de Joan Sales, Pau Vidal, Anna Carreras, Màrius Serra i Manuel de Pedrolo). Com a novetat d’enguany, la participació és únicament individual. Tots els interessats poden triar ja el seu inici i registrar-se al web del concurs, un espai interactiu on, a més de publicar-hi les seues històries, hi haurà notícies, entrevistes, enllaços d’interès i diversos sortejos.

El veredicte es farà públic a l’acte de lliurament de premis al mes de maig, on els finalistes hi seran convidats. El jurat, format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació, valorarà la qualitat i l’originalitat de les històries. El premi per a la millor història serà un ordinador portàtil i el segon premi serà un iPod.