Grups de 15 universitats participaran a la XV Mostra de Teatre Universitari

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 31/03/2010.- La Universitat de Perpinyà Via Domitia organitzarà del 17 al 21 de maig, la XV edició de la Mostra de Teatre Universitari de la Xarxa Vives. L’activitat, es realitza en el marc de la Comissió d’Activitats Culturals de la Xarxa, amb l’objectiu de ser un espai de diàleg i de relació entre els membres de les diferents aules, potenciant l’intercanvi d’experiències.

L’edició d’enguany de la mostra és especial en tant que s’adreça principalment als 2.800 alumnes de Secundària que estudien català actualment a la Catalunya Nord. Aquests alumnes treballen actualment sobre els textos de les obres que veuran representades per 15 grups teatrals de les universitats Abat Oliba CEU, Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Girona, Illes Balears, Internacional de Catalunya, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de Catalunya, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, València i Vic. Les representacions es desenvoluparan en espais com la Casa de l’Estudiant de Perpinyà, el Centre Cultural El Mil•lenari de Toulouges o el Teatre Municipal de Perpinyà.

Cada any, en el marc de la mostra, es realitzen tallers d’escalfament actoral, dirigits als integrants de les aules de teatre. A més, els directors artístics de cada formació i els responsables de Cultura de les universitats realitzen reunions avaluatives de la situació del teatre universitari.

Durant 15 anys, la Mostra ha possibilitat la trobada entre joves estudiants de les universitats de la Xarxa, així com també de les persones vinculades a la cultura i al teatre en cadascuna d’elles i ha esdevingut la plataforma de coneixement i intercanvi per als més de 300 membres dels diferents grups de teatre, a través de tallers, seminaris, que ells mateixos organitzen i coordinen.

La Mostra de Teatre Universitari s’emmarca en l’aposta de les universitats de la Xarxa per la cultura, en la línia de treball de la transferència de coneixement, entesa com una de les tres funcions bàsiques de les institucions acadèmiques, juntament amb la docència i la recerca. És per això que la Xarxa Vives estructura i configura un espai cultural comú en què participa tota la comunitat universitària dels nostres territoris, però també la societat del seu entorn.