Lluís Foix i Antoni Mir, en el jurat de la VI Lliga de Debat Universitari

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 15/04/2010.- Antoni Mir, director de la Casa de les Llengües; Lluís Foix, periodista i ex director de La Vanguardia i Rosa Fabregat, escriptora, formaran part del jurat d’honor de la final de la VI Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives, que tindrà lloc a la Universitat de Lleida del 26 al 30 d’abril de 2010. El tema a debatre en aquesta ocasió pels 10 equips d’estudiants participants és «Si volem la pau, cal estar preparat per a la guerra?».

Entre els membres del jurat de la competició, també figuren els enginyers Carmel Mòdol i Josep M. Alba, a més de José Joaquín Parra, Assumpta Costafreda, Angelina Escolies i Glòria Peret del camp de l’ensenyament; i els metges Bonaventura Lladonosa, Joan Gausi i Gabriel Alonso. Els caps de jutges seran la metgessa Anna Albó i el periodista Pere Miquel Campos.

La competició té l’objectiu de fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants de les universitats de la Xarxa Vives, mitjançant un enfrontament dialèctic entre diversos equips sobre un tema actual i polèmic. Els equips participants provenen de les universitats d’Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Lleida, Internacional de Catalunya, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Politècnica de Catalunya, Politècnica de València i Pompeu Fabra.

La competició es pot seguir en directe ací.

L’equip de jutges valora, en cada debat, la capacitat de treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció semàntica i formal. Els estudiants participen en equips formats per un màxim de 5 membres, representats per un capità o portaveu, que actua com a intermediari amb l’organització i els jutges.

L’equip campió de la competició dialèctica rebrà com a premi 2.500 €, mentre que l’equip finalista rebrà 1.200 €. També tindrà reconeixement el millor orador de la competició, atorgat pel jurat, i el millor equip, que serà lliurat pels mateixos participants