La UAB i l’ENSET d’Orà col·laboraran en el camp de la química en el marc del PAU

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 19/04/2010.- La professora Hassiba Bouabdesselam, de l’Escola Normal Superior de l’Ensenyament Tècnic (ENSET) d’Orà s’ha reunit amb les professores de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Cristina Palet i Montserrat López, per conèixer els seus mètodes de treball en els ’àmbits de la química i de l’enginyeria química en cada centre i estudiar l’elaboració d’un conveni de col·laboració. L’estada de la professora Hassiba Bouadebesselam, que va tenir lloc entre el 21 i el 25 de març, s’emmarca en el projecte «Sostenibilitat ambiental i tecnologia aplicada al desenvolupament» del Programa Algèria d’Universitats (PAU).

La professora Cristina Palet ha explicat que la visita ha sigut molt positiva ja que s’han constatat «punts de recerca comuns, sobretot en l’ús de biomaterials per a la valorització de residus orgànics». Palet ha afirmat que «en la col·laboració que establiran, la UAB s’encarregarà de preparar i caracteritzar biomaterials i l’ENSET provarà aquestos materials a escala realista en plantes pilot o semipilot». La professora de la UAB té previst desplaçar-se a Orà en els propers mesos per concretar el conveni de col·laboració que inclourà la realització del projecte, estades dels estudiants en ambdós ribes i una publicació final.

El projecte «Sostenibilitat ambiental i tecnologia aplicada al desenvolupament» del Programa Algèria Universitats pretén promoure la recerca, la docència, la sensibilització i la difusió del coneixement aplicat al desenvolupament entre les universitats de la Xarxa Vives i la Conferència Regional de les Universitats de l’Oest (CRUO) d’Algèria.