La Universitat d’Alacant guanya la VI Lliga de Debat Universitari

Castelló de la Plana, Lleida, Palma.- 30-04-2010.- La VI Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives ha finalitzat avui divendres amb la victòria a la final de l’equip de la Universitat d’Alacant, que s’ha imposat a l’equip de la Universitat de Lleida. Es tractava de la segona ocasió que la UA i la UdL s’enfrontaven a la final de la Lliga. La primera va ser l’any 2007, a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, i en aquell cas la victòria va correspondre també a la UA.

L’equip campió està composat per Andreu Sentí i Pons (capità) i Jordi Doménech i Doménech, tots dos estudiants de Filologia Catalana; Edith Guerrero Hidalgo, estudiant de Dret i David Navarro Fernández, de Traducció i Interpretació. L’equip subcampió està format per Manel Hervàs Portugal (capità), Josep Capell Piró, Arnau Galceran Serra i Anna Sanmartí Palau, tots ells estudiants de Dret. El premi per a l’equip guanyador de la Lliga és de 2.500 euros, mentre que l’equip finalista rep 1.200 euros. El jurat de la final ha estat presidit pel president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas. També han format part del jurat el director de la Casa de les Llengües-Linguamón, Antoni Mir; el periodista i ex director de «La Vanguardia», Lluís Foix, i l’escriptora Rosa Fabregat, així com els dos caps de jutges de la competició: la metgessa Anna Albó i el periodista Pere Miquel Campos.

A més, Marc Grifell Guàrdia, estudiant de Medicina de la Universitat de Barcelona ha estat guanyador del trofeu al millor orador de la competició, atorgat pel jurat, mentre que la universitat de Barcelona ha obtingut el premi al millor equip, que és seleccionat per votació dels propis participants.

La sisena edició de la competició, organitzada per la Xarxa Vives, s’ha desenvolupat del 26 al 30 d’abril a la Universitat de Lleida, amb la participació d’equips de 10 universitats. «Si volem la pau, cal estar preparat per a la guerra?» ha estat el tema de debat d’aquesta edició, i l’equip guanyador ha defensat la posició «a favor» en el debat decisiu. Tots els debats de la competició s’han pogut seguir en directe a través del web de la Xarxa Vives. Els resultats de les rondes eliminatòries i de les semifinals es poden consultar ací.

Com a novetat, enguany ha assistit a la final de la competició l’equip guanyador de la primera edició de la Lliga de Debat d’instituts d’ESO de la comarca de L’Alacantí, representant de l’institut de Mutxamel. Organitzada per La Cívica-Escola Valenciana amb la col·laboració de la Xarxa Vives, aquesta lliga va tenir lloc a principis del mes de març i es basa en el model establert per a la competició universitària. Abans de presenciar la final d’avui, els alumnes de Mutxamel han estat rebuts pel president de la Xarxa i rector de la UdL, Joan Viñas.