La Xarxa Vives publica en línia la Guia de cursos d’estiu de 2010

Castelló de la Plana, Lleida, Palma.- 04-05-2010.- La Xarxa Vives d’Universitats ha publicat al web www.estiu.info la Guia de cursos d’estiu de 2010, que aplega la major oferta agregada de cursos d’estiu de totes les àrees de coneixement, adreçada a estudiants universitaris, professionals i tota persona interessada a ampliar coneixements. Enguany la Guia inclou 812 cursos que es desenvolupen a 31 marcs organitzatius arreu de 93 localitats dels territoris de parla catalana. Per primer cop, la Guia està disponible exclusivament en format electrònic.

Els cursos tindran lloc des del 15 de maig al 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea temàtica, localitat on es fa el curs, setmana d’inici, marc organitzatiu i número de curs.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos. La Xarxa Vives s’ha realitzat un procés per tal que els cursos obtinguen aquest reconeixement entre totes les universitats membres, de forma multilateral. Aquest reconeixement pot afavorir la mobilitat d’estudiants entre les universitats de la Xarxa, i amb aquest objectiu s’ha convocat un any més el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia.

Des de fa 16 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.

La Xarxa Vives és una associació d’universitats sense ànim de lucre que potencia les relacions entre les institucions universitàries de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i Sardenya i també d’altres territoris amb vincles geogràfics, històrics, culturals i lingüístics comuns, per tal de crear un espai universitari que permeta coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals i potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia.