La Universitat Rovira i Virgili acull les jornades «La Xarxa, un espai per a la cultura»

Castelló de la Plana, Lleida, Palma.- 11-05-2010.- La Universitat Rovira i Virgili acollirà els dies 12 i 13 de maig les jornades «La Xarxa, un espai per a la cultura», que organitza la Xarxa Vives d’Universitats. L’activitat neix en el marc de la Comissió d’Activitats Culturals de la Xarxa, com a resposta a la necessitat de les universitats de generar un model cultural basat en la col·laboració estratègica. Amb aquesta finalitat, les jornades faciliten un espai per a l’encontre, l’intercanvi d’experiències dels experts en gestió cultural i compartir, així, aprenentatges. El programa es desenvoluparà en dues jornades. Dimecres 12 es presentarà un informe sobre l’activitat cultural de la Xarxa Vives. A continuació Alfons Martinell, director de la Cátedra Unesco «Políticas Culturales y Cooperación» de la Universitat de Girona parlarà sobre la gestió cultural aplicada al món universitari i es presentaran dos exemples de bones pràctiques a la universitat a càrrec de Hèctor Rubio, del Secretariat de Cultura de la Universitat d’Alacant i d’Antoni Javier González, director del Servei d’Activitats Culturals de la Universitat de Cadis. Per acabar el dia, els assistents disfrutaran d’un sopar i de l’actuació posterior de la Coral i l’Orquestra de la Universitat Rovira i Virgili. Dijous 13 es realitzaran tres tallers especialitzats. Les jornades conclouran dimecres, amb la presentació de les conclusions i un dinar per als assistents. Consulteu el programa.

La Xarxa Vives és una associació d’universitats sense ànim de lucre que potencia les relacions entre les institucions universitàries de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i Sardenya i també d’altres territoris amb vincles geogràfics, històrics, culturals i lingüístics comuns, per tal de crear un espai universitari que permeta coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals i potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia.