Alumnes de Secundària de Catalunya Nord, a la XV edició de la Mostra de Teatre Universitari

Castelló de la Plana, Perpinyà, Barcelona, Palma.- 12-05-2010.- La Universitat de Perpinyà Via Domitia (UPVD) ha acollit avui la roda de premsa de presentació de la XV Mostra de Teatre de la Xarxa Vives, que aquesta universitat acollirà del 17 al 21 de maig. Grups de teatre de 15 universitats participaran en aquesta edició i s’adreçaran a un públic de 2.800 alumnes de Secundària que estudien català actualment a Catalunya Nord, i que prèviament hauran estudiat els textos teatrals. A l’acte de presentació han participat Jean Benkhelil, president de la UPVD, i Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives d’Universitats, juntament amb representants municipals de Perpinyà.

Per la seua banda, Casadesús ha posat de relleu la important oferta cultural de les universitats impulsada pels vicerectorats de Cultura i els serveis d’activitats socioculturals. Actualment, les universitats de la Xarxa apleguen, entre d’altres coses, al voltant de 30 seccions musicals (aules de música, orfeons, orquestres filharmòniques, altres agrupacions musicals), 17 aules de teatre i més de 10 aules de cinema. El secretari executiu de la Xarxa ha destacat la realització d’activitats conjuntes com la Mostra de Teatre o la Lliga de Debat Universitari, la sisena edició de la qual va finalitzar fa uns dies a la Universitat de Lleida.

L’objectiu de la Mostra de Teatre Universitari de la Xarxa Vives és a conèixer la producció de les aules de teatre de les nostres universitats tant dins l’àmbit acadèmic, com a la societat en general. D’altra banda, serveix com a plataforma de coneixement i intercanvi per als membres dels diferents grups de teatre, a través de tallers, seminaris, que ells mateixos organitzen i coordinen. Durant 15 edicions, s’ha realitzat de manera itinerant a les universitats de la Xarxa Vives. Enguany, la UPVD acollirà les representacions de les universitats: Abat Oliba CEU, Alacant, Barcelona, Autònoma de Barcelona, Girona, Illes Balears, Internacional de Catalunya, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de Catalunya, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, València i Vic. Les representacions tindran lloc a diferents espais de les localitats de Perpinyà, Toluges i Ceret. El programa està disponible a www.vives.org.

Benkhelil, qui va presentar el programa de les representacions, s’ha felicitat per la realització de la mostra a Catalunya Nord i ha destacat l’àmplia participació de grups teatrals d’universitats de tots els territoris de parla catalana.