Els síndics i defensors universitaris de la Xarxa Vives reflexionen sobre els reptes del futur a la UMH

Elx, Barcelona, Palma.- 9-07-2010.- La Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) ha acollit avui divendres la trobada anual de síndics i defensors universitaris de la Xarxa Vives, que per primera vegada s’ha emmarcat en les jornades universitàries del Fòrum Vives. El rector de la UMH, Jesús Rodríguez, i el president de la Xarxa i rector de la Universitat de Lleida (UdL), Joan Viñas, han participat a la sessió juntament amb els síndics de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, i de Catalunya, Rafael Ribó, que han pres part a la trobada per segon any consecutiu. La jornada ha esdevingut, un any més, un marc idoni per a la reflexió sobre els problemes i reptes comuns dels síndics i defensors universitaris.

El rector Rodríguez ha donat la benvinguda als assistents i ha mostrat la seua satisfacció per acollir a la UMH els síndics i personal de les oficines de Sindicatura de 15 universitats de la Xarxa Vives. En el seu discurs, el president de la Xarxa i rector de la UdL ha destacat que la tasca dels síndics «es fonamenta en la necessitat de garantir un diàleg obert i sincer entre la universitat i les persones que conformen la comunitat universitària, un diàleg que garanteixi el correcte compliment dels drets i els deures de tots, en el marc de la vida universitària». Joan Viñas ha afirmat que la sindicatura «és una figura clau dins el nostre sistema universitari» i ha fet al•lusió a la necessària col·laboració amb els síndics de l’Administració.

En aquest sentit, al final de la sessió, el síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha signat un conveni de col·laboració amb la Universitat Jaume I, la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Miguel Hernández d’Elx i la Universitat d’Alacant. Les cinc institucions públiques d’educació superior i la Sindicatura de Greuges han establert així un marc de cooperació en matèries d’interès comú. En l’acte de signatura del conveni han participat els rectors Jesús Rodríguez (UMH) i Ignacio Jiménez (UA), a més del vicerector de Prospectiva, Dinamització i Relacions Institucionals de l’UJI, Juan Luis Gómez Colomer; el vicerector de Cultura, Comunicació i Imatge Institucional de la UPV, Joan Baptista Peiró, i el síndic universitari de greuges de la UV, Enrique Gómez.