Andreu Sentí guanya el segon premi Xarxa Vives de fotografia digital

Andreu Sentí i Pons, estudiant de Doctorat en Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant (UA), ha estat el guanyador de la segona edició del premi Xarxa Vives de fotografia digital, FotoBUC, amb la fotografia «Bicidiversitat: observem la biodiversitat amb bicicleta», i ha obtingut un premi en metàl·lic de 600 €, a més de la reproducció de la imatge al número de tardor de la revista BUC. Universitat. Cultura. Llibres. La convocatòria s’adreçava a tots els estudiants de les universitats de la Xarxa.

En aquesta segona edició, la temàtica del premi tractava el tema de la biodiversitat en els territoris de parla catalana. L’autor de la imatge guanyadora vol mostrar la presència indirecta de l’home a partir de les ombres de dos ciclistes. «Una presència que sempre ha de ser indirecta per tal de conservar la biodiversitat. La fotografia, que va ser capturada en les Terres de l’Ebre, presenta d’una banda el tresor mediambiental que d’ extraordinària biodiversitat que conforma i ens suggereix quina és la millor manera de guadir-ne. Sens dubte, una volta amb bicicleta», explica Sentí.