La Xarxa Vives convoca la VII Lliga de Debat Universitari

Per setè any consecutiu, la Xarxa Vives convoca una nova edició de la Lliga de Debat Universitari, que tindrà lloc del 21 al 25 de març de 2011 a la Univesitat Politècnica de Catalunya . La participació està oberta a estudiants de les universitats de la Xarxa i enguany, el tema del debat és «Lideratge i emprenedoria, qualitats principalment masculines?». Com tots els anys, l’ equip campió rebrà com a premi 2.500 €, mentre que l’equip finalista rebrà 1.200 €. També tindrà reconeixement el millor orador de la competició, atorgat pel jurat, i el millor equip, que serà lliurat pels mateixos participants.

La competició té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’haurà de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat, i on es valoraran capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció, i la correcció tant semàntica com formal. La participació en la competició està oberta a l’alumnat de les universitats membres de la Xarxa Vives, que estiga matriculat en el curs acadèmic en què es realitza la competició. Cada universitat podrà inscriure un equip participant que haurà d’estar format per un màxim de 5 persones (2 oradors, 2 investigadors i un reserva). Aquest equip haurà d’estar representat per un capità o portaveu. Un equip de jutges valorarà, en cada debat, la capacitat de treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció semàntica i formal. Els estudiants participen en equips formats per un màxim de 5 membres, representats per un capità o portaveu, que actua com a intermediari amb l’organització i els jutges.

Paral·lelament, la Cívica-Escola Valenciana, organitza enguany la II edició de la Lliga de Debat d’instituts d’ESO de la comarca de l’Alacantí. El tema d’enguany de la lliga de secundària és «Existeix el canvi climàtic ?» i tindrà lloc del 10 al 12 de febrer de 2011. L’activitat es basa en el model establert per a la competició universitària i compta amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant, el Club Diario Información i la Xarxa Vives d’Universitats.

La Xarxa Vives és una associació d’universitats sense ànim de lucre que potencia les relacions entre les institucions universitàries de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i Sardenya i també d’altres territoris amb vincles geogràfics, històrics, culturals i lingüístics comuns, per tal de crear un espai universitari que permeta coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals i potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia.