Dos investigadors de la UPF estudien a Orà l’imaginari de les migracions

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 28/05/2010.- Hélène Rufat, professora del departament d’Humanitats i col·laboradora del GRITIM, grup de recerca interdisciplinari en immigració de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), i el doctorand de ciències polítiques Jonathan Zaragoza, investigador del mateix grup, han realitzat una estada a la Universitat d’Orà, on s’han reunit amb el professor Mostefa Medhkour, per desenvolupar una recerca comuna interdisciplinària i intercultural entorn a la qüestió de l’imaginari de les migracions. La trobada, que va tenir lloc del 2 al 6 de maig, s’emmarca en el projecte «Economia i desenvolupament local» del Programa Algèria Universitats (PAU).

Rufat ha explicat que «ens han fet visitar Orà i la seva regió, i hem conegut a investigadors, acadèmics i diplomàtics interessats en l’estudi intercultural de les migracions. A més –ha afegit– hem impartit unes conferències que han permès afavorir i fomentar el diàleg entre professors i estudiants de les dues ribes de la Mediterrània». Per a Rufat, l’estada ha sigut molt positiva ja que «molts professors de la Universitat d’Orà han manifestat el seu interès per participar en una investigació que tracta una qüestió tan important per Algèria com és la de les migracions. La història d’Algèria està marcada per immigracions i emigracions, i estudiar-ne els mecanismes i les diferents etapes des d’una perspectiva intercultural resulta especialment enriquidor».

El projecte «Economia i desenvolupament local» del Programa Algèria Universitats pretén promoure la recerca, la docència, la sensibilització i la difusió del coneixement aplicat al desenvolupament entre les universitats de la Xarxa Vives i la Conferència Regional de les Universitats de l’Oest (CRUO) d’Algèria.

Visiteu la galeria d’imatges