Estudiants de la XVU i de la CRUO realitzaran estades de recerca a universitats de l’altra riba durant els mesos d’octubre i novembre

Treballaran en diversos àmbits del coneixement.

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 14/09/2010.- Un total de 12 estudiants de la Xarxa Vives d’Universitats (XVU) i de la Conferència Regional d’Universitats de l’Oest (CRUO) d’Algèria realitzaran estades de recerca a universitats de l’altra riba durant els mesos d’octubre i novembre per aprofundir en diversos àmbits de coneixement gràcies a beques de mobilitat per a estudiants de les dues xarxes universitàries. Les beques s’emmarquen en el projecte «Sensibilització i transmissió de coneixements entre dues ribes mediterrànies: XVU i CRUO», finançat per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID). El proper mes d’octubre la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló i la Xarxa Vives d’Universitats (XVU) acolliran 4 estudiants de la Universitat d’Orà per realitzar projectes de recerca en els àmbits de la Traducció i la Interpretació, la Governança Universitària i la Gestió de Xarxes Universitàries. Les universitats algerianes de Tlemcen i Orà acolliran 4 estudiants de la Xarxa Vives interessats en fer una estada de recerca en Traductologia i Informàtica. El mes de novembre, 4 estudiants de les universitats de les Illes Balears (UIB), de la Universitat de Girona (UdG)), de la Universitat d’Alacant (UA) i de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló faran una estada de recerca a les Universitats de Tlemcen i Orà en Matemàtiques, Sismologia, Arqueologia i Estudis Àrabs. Amb la tornada dels últims estudiants a finals de novembre es donarà per tancada la segona fase del Programa Algèria Universitats.

El projecte «Sensibilització i transmissió de coneixements entre dues ribes mediterrànies: XVU i CRUO» de la segona fase del Programa Algèria Universitats (PAU) pretén promoure la recerca, la docència i la difusió del coneixement aplicat al desenvolupament entre les universitats de la Xarxa Vives i de la Conferència Regional de les Universitats de l’Oest (CRUO) d’Algèria.