La UdG i la Universitat de Tlemcen consoliden la seua col·laboració en arqueologia a Serinyà

Una alumna de la universitat algeriana ha participat aquest estiu en excavacions arqueològiques a Girona

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 09/10/2010.- Una alumna de la Universitat de Tlemcen, Fatéma Bouziani, ha participat, durant el mes de juliol, juntament amb els professors Narcís Soler i Gabriel Alcalde, de la Universitat de Girona (UdG), en les tasques d’excavació que la UdG desenvolupa a la Cova de l’Arbreda a Serinyà. Les excavacions d’aquesta cova formen part de l’acció «Arqueologia i Patrimoni cultural» que s’emmarca en el projecte «Sostenibilitat cultural: patrimoni, llengua i gènere» a la segona fase del Programa Algèria Universitats (PAU).

El professor Narcís Soler ha destacat que «és el tercer any que la Universitat de Tlemcen col•labora amb les excavacions arqueològiques de la Cova de l’Arbreda i, tant l’equip de la UdG com l’alumna Fatéma Bouziani, estem molt satisfets per les tasques que va realitzar a Serinyà». Soler ha afegit que «per als professionals i estudiants algerians, participar en aquestes excavacions és una oportunitat única ja que a més d’ampliar coneixements arqueològics de l’època Paleolítica, comparteixen coneixements i metodologies de treball diferents que, posteriorment, poden aplicar al seu país».

El projecte «Sostenibilitat cultural: patrimoni, llengua i gènere» del Programa Algèria Universitats finançat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) pretén promoure la recerca, la docència i la difusió del coneixement aplicat al desenvolupament entre les universitats de la Xarxa Vives i la Conferència Regional de les Universitats de l’Oest (CRUO) d’Algèria.

Vegeu una fotografia de l’excavació