La UMH acull l’exposició «Algèria, un país també denominat Al-Jaza’ir»

La mostra vol presentar la realitat algeriana als territoris de parla catalana per tal de normalitzar la imatge del país veí i trencar estereotips

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 31/05/2010.- La Universitat Miguel Hernández d’Elx acollirà la inauguració de l’exposició itinerant «Algèria, un país també denominat Al-Jaza’ir» el proper dia 2 de juny al Campus d’Elx, Edifici Altabix, Hall Oest. La mostra forma part del Programa Algèria Universitats, constituït l’any 2007 per la Xarxa Vives i la Conferència Regional d’Universitats de l’Oest (CRUO) d’Algèria, i es podrà visitar fins el 29 de juny al Hall Oest de l’Edifici Altabix al campus d’Elx.

Entre altres objectius, l’exposició vol donar a conèixer la realitat algeriana als territoris de la Xarxa Vives, normalitzant la imatge d’aquest país veí i trencant estereotips i estigmes. Amb l’exposició, es pretén també mostrar la tradició d’unes relacions seculars entre els dos àmbits i destacar la importància de les relacions de cooperació interuniversitària. L’exposició està articulada en cinc seccions: marc històric, perfil del país, processos migratoris, identitat i alteritat i, finalment, les universitats i la cooperació amb Algèria. Els comissaris de la mostra són la catedràtica d’Història Contemporània Isabel Moll i el professor d’Antropologia Social Alexandre Miquel, tots dos de la Universitat de les Illes Balears. Juntament amb l’exposició, s’ha editat també un catàleg.

L’exposició va iniciar el seu recorregut per les universitats dels territoris de parla catalana en juny de 2008 i des d’aleshores s’ha exposat a les universitats de les Illes Balears, Barcelona, Lleida, Alacant, Autònoma de Barcelona, Jaume I, Perpinyà Via Domitia, Politècnica de Catalunya, Pompeu Fabra, Politècnica de València, Rovira i Virgili, Girona, Andorra, Vic i València. Al llarg del seu recorregut itinerant per tot l’àmbit territorial de la Xarxa Vives, amb l’exposició s’han realitzat activitats paral·leles, cicles de conferències i jornades.

La Comissió de Solidaritat i Cooperació Internacionalde la Xarxa ha estat la responsable d’aquesta iniciativa, que s’emmarca al Programa Algèria Universitats.