La Xarxa Vives i la CRUO convoquen 12 beques de recerca en el marc del PAU

La data límit de presentació de candidatures és a començaments de juny.

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 21/05/2010.- La Comissió de Cooperació i Solidaritat de la Xarxa Vives d’Universitats (XVU) i la Conferència Regional d’Universitats de l’Oest d’Algèria (CRUO) han convocat 12 beques de recerca en el marc del Programa Algèria d’Universitats (PAU). D’una banda hi ha 8 beques per finançar una estada de recerca per a estudiants de la Xarxa en dues universitats de la CRUO i de l’altra 4 beques per finançar l’estada d’estudiants de la CRUO a universitats de la Xarxa. Les estades es poden realitzar fins a l’1 de desembre de 2010 i per un període d’entre 30 a 45 dies.

L’oferta de places per als estudiants de la Xarxa Vives és la següent: 3 places per a estades de recerca a la Universitat Abou Bekr Belkaid Tlemcen en els àmbits d’Arqueologia, Informàtica i Matemàtiques, 3 places per a la Universitat d’Oràn en els àmbits de Sismografia, Estudis Àrabs i Traductologia i 2 places més en algun d’aquests àmbits. De les 4 beques que s’ofereixen als estudiants de la CRUO, una serà per realitzar una estada a la Secretaria Executiva de la Xarxa Vives, dues per a fer estudis de Traducció i Interpretació i una última per fer recerca sobre governança universitària.

La Xarxa Vives d’Universitats es fa càrrec de les despeses de viatge dels estudiants becats i la CRUO assumeix les despeses d’allotjament i manutenció a Algèria. La durada de les estades serà fins a l’1 de desembre de 2010 i per a un període d’entre 30 i 45 dies. La data límit d’enviament de sol·licituds serà la fixada per l’oficina de cooperació de cada universitat. Els estudiants interessats hauran d’enviar per correu electrònic el currículum vitae i una carta de motivació a les oficines de cooperació de la universitat en què estudien. La resolució de les places assignades es comunicarà el 8 de juny.

La convocatòria d’aquestes beques s’emmarca en el projecte «Sensibilització i transmissió de coneixement entre les dues ribes del mediterrani: XVU i CRUO» del Programa Algèria Universitats pretén promoure el coneixement i sensibilitzar als estudiants de la CRUO i de la XVU sobre la realitat social, política, econòmica i cultural entre les dues ribes de la Mediterrània.