Vinaròs i Morella acullen un curs de formació didàctica de la llengua com a idioma estranger

L’Institut Ramon Llull, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Xarxa Vives d’Universitats organitzen el Curs de formació de didàctica de la llengua com a idioma estranger, que se celebrarà a Vinaròs i Morella entre el 15 i el 17 d’octubre de 2010.

Aquest curs s’adreça a llicenciats i graduats, preferentment en filologia catalana, i a estudiants del darrer any de grau de llicenciatura amb l’objectiu de contribuir a la formació de futurs professors per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior. En aquesta primera edició del curs s’han omplert totes les places amb 40 inscrits.

L’acte inaugural del curs tindrà lloc divendres a les 15h. a la Biblioteca Municipal de Vinaròs i comptarà amb la participació de l’alcalde de Vinaròs, Jordi Romeu Llorach; el  director de l’Institut Ramon Llull, Josep Bargalló; el vicepresident de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Manuel Pérez Saldanya; i la presidenta de la Comissió de Política Lingüística de la Xarxa Vives d’Universitats, Encarnació Ricart Martí.

Des de divendres i fins diumenge, els participants realitzaran sessions de treball a l’entorn de tres grans blocs teòrics: Llengua i territori: aplicació de la variació geolingüística en la didàctica de la llengua; Llengua i materials didàctics: eines i recursos multimèdia per a l’aprenentatge de la llengua a l’exterior; Llengua i didàctica: estratègies didàctiques per a l’ensenyament de llengües estrangeres. Diumenge al matí es realitzarà una sessió d’aplicació pràctica.