Estudiants algerianes finalitzen la beca de recerca realitzada en el marc del PAU

Han tornat al seu país després de més de 20 dies d’estada a la regió Vives.

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 2/11/2010.- Les tres estudiants de la Universitat d’Orà que han gaudit els últims 24 dies d’una beca de recerca en el marc del Programa Algèria Universitats (PAU) van marxar divendres cap a Orà. La primera estudiant ha realitzat una estada a la Secretaria Executiva de la Xarxa Vives d’Universitats a Barcelona i les altres dues han participat en els cursos del Grau en Traducció i Interpretació, una a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’altra a la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló. Les beques han estat convocades per la Comissió de Solidaritat i Cooperació Internacional de la Xarxa Vives d’Universitats (XVU) i la Conferència Regional d’Universitats de l’Oest (CRUO) d’Algèria.

L’estudiant que ha realitzat l’estada a la Secretaria Executiva de la Xarxa, Sarah Belaroussi, ha explicat que «l’objectiu de la beca era conéixer el funcionament de la Xarxa i del Programa Algèria Universitats per a, posteriorment, continuar treballant en aquest programa de cooperació des d’Orà». Durant la seua estada ha vist com treballaven els diversos departaments de la Xarxa i ha destacat que «l’experiència a la Xarxa ha sigut molt positiva ja que m’ha permès tenir una visió general tant de la Xarxa com del PAU i serà molt més senzill treballar en col·laboració amb la Xarxa Vives des d’Algèria».

Per la seua banda, Yamina Hamdani, l’estudiant que ha gaudit de la beca per a completar estudis de Traducció i Interpretació a la UJI ha contat que «he assistit a classes d’interpretació consecutiva, de traducció audiovisual, de traducció especialitzada, de traducció científica i tècnica, de terminologia i d’informàtica aplicada a la traducció». Per a Yamina Hamdani «ha estat una estada molt enriquidora ja que al seu país no hi ha assignatures d’interpretació consecutiva i de traducció audiovisual fonamentalment pràctiques i a la Jaume I tenen unes instal·lacions i un material de treball magnífics que faciliten l’aprenentatge d’aquestes matèries».

Aquestes beques s’emmarquen en el projecte «Sensibilització i transmissió de coneixement entre dues ribes del mediterrani: XVU i CRUO» del Programa Algèria Universitats, finançat per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID), que pretén promoure el coneixement i sensibilitzar els estudiants de la CRUO i de la XVU sobre la realitat social, política, econòmica i cultural entre les dues ribes de la Mediterrània.